Senaste inläggen

Av Carina Andersson - 26 augusti 2019 15:53

   

 Äppelsockerkaka med rivna äpplen

 


Ingredienser:


3 ägg


2 ½ dl strösocker


2 tsk vaniljsocker


2 tsk bakpulver


½ tsk kanel


100 g smör, smält


1 dl mjölk


3 ½ dl vetemjöl


2 normalstora äpplen, rivna


Garnering


florsocker

 


Gör så här: 


1.Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.


 

2.Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl i äggblandningen. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.


  


3.Skala och riv äpplena. Rör ner dem i smeten.


 


 


4.Häll smeten i formen bröad form (jag använder kokos)


 


 


5.Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen.

 

 

Lycka till

/Carina

 

 

 

Av Carina Andersson - 10 augusti 2019 16:47

  

Drink med smak av passionsfrukt


8 drinkar

Ingredienser:

3 dl Bacardi Limon

7 dl passionsfruktsjuice

2 dl citron & lime lättdryck


Till servering:

Fruktsoda

Passionsrukt

Mynta


Gör så här:

Blanda i hop Bacardi,juice,lättdryck och frys in i en bunke.Minst 5 timmar.

Skopa upp i glas och fyll på med fruktsoda.

Garnera med passionsfrukt och mynta.

                                   

/Carina

  

Av Carina Andersson - 4 augusti 2019 19:17

  

Halstrad sik med löjromssås


4 portioner

Ingredienser:


Potatissallad

  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 4 msk grovskuren dill
  • 4 msk olja
  • 100 g späda salladsblad

Löjromssås

  • 1 dl crème fraiche
  • 4 msk löjrom
  • salt och peppar

Sik

  • 2 tsk repad timjan
  • 3 tsk socker
  • 3 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ca 600 g benfri sikfilé med skinnet kvar
  • smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.
Potatissallad: Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Strö över salt och peppar. Blanda runt och ställ in i ugnen 20-25 minuter.
Starta timer
Löjromssås: Blanda crème fraiche och löjrom. Smaka av med salt och peppar.
Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda löken med citronjuice, dill och olja. Vänd ner salladsbladen.
Sik: Blanda timjan med socker, salt och peppar. Strö blandningen på fiskens bägge sidor.
Stek fisken i en het och lättoljad stekpanna 1-2 minuter på varje sida.
Starta timer
Blanda potatisen, gärna ljummen, med salladen. Servera fisken med potatissalladen och löjromssåsen.
 
 
Smaklig måltid
/Catina
Av Carina Andersson - 4 augusti 2019 19:15

  

Krossad sötpotatis med lime och vitlök


Ingredienser:

  • ca 400g sötpotatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • 1 kruka gräslök
  • 3 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 1/2 lime

Gör så här:

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skala och dela vitlöken.
 
Koka sötpotatis och vitlök tills sötpotatisen är mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av potatisen så att den blir torr.
 
Skär gräslöken fint. Mosa sötpotatisen och vitlöken tillsammans med olivoljan. Vänd ner gräslöken. Smaksätt med salt, peppar och några droppar limesaft.
 
 
Lycka till
/Carina
Av Carina Andersson - 4 augusti 2019 19:00

  

Bröd fylld med parmaskinka, färsk spenat och riven ost


Ingredienser:

1 1/2 dl mjölk

1 dl vatten

25 g jäst

1/2 dl olivolja

1 tsk salt

5-6 dl vetemjöl


Fyllning:

65 g färsk spenat

sat

peppar

70 g parmaskinka

2 dl riven ost  (jag använde tre olika sorter)



Gör så här:

Värm mjölken till 37 grader.

Lös jästen i en bunke med degvätskan.Tillsätt olivolja och salt.

Blanda ner mjölet lite i taget tills degen nästn släpper från kanten.Blanda degen med elvisp och degkrokar i ca 10 minuter.

Lått degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.


Fyllning: Stek spenaten mjuk i lite olivolja i en stekpanna.Krydda med salt och peppar.Låt spenaten rinna av på hushållspapper.


Ta upp degen och kavla ut till en rektangel ca 35x25 cm.

Fördela spenat,parmaskinka och ost över degen.Rulla i hop som en rulltårta och lägg brödet på en bakpapperklädd plåt med skarven nedåt.

Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk.Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda brödet ca 15-20 minuter.



Lycka till

/Carina


Av Carina Andersson - 14 juli 2019 19:42

  

Jordgubbspannacotta


4 portioner


Ingredienser:

2 gelatinblad
200 g jordgubbar
1 lime – zest och juice
1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker



Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2. Rensa och skölj jordgubbarna, dela och mosa dem tillsammans med limezest, juice och vaniljsocker.
3. Blanda de mosade jordgubbarna med grädde och socker i en kastrull. Värm upp till första bubblan.
4. Dra av från plattan, krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma vätskan.
5. Fördela i portionsglas.
6. Ställ i kylen minst tre timmar. Dekorera gärna med lime och jordgubbar.



Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 14 juli 2019 19:30

  

Grillad lax med asiatisk sallad och srirachadressing


4 portioner



Ingredienser:

Lax
  • 360 g lax
  • 0.5 st krukor Koriander - färsk
  • 2 tsk Fänkål Krydda
  • 2 tsk Chiliflakes
  • 0.5 tsk Flingsalt
Asiatisk sallad
  • 1 st Romansallat
  • 0.5 st Gurka
  • 1 st Mango Färsk
  • 150 g Sockerärta Färsk
  • 75 g Salladslök
  • 2 st Avokado
  • 50 g Cashewnötter Saltade
  • 0.5 st krukor Koriander - färsk
  • 0.5 st krukor Mynta - färsk
  • 50 g Tångpärlor Citron
Dressing
  • 1 msk Ingefära
  • 0.5 st Chilipeppar Röd
  • 2 msk Rapsolja
  • 0.5 msk Fisksås - Asiatisk
  • 0.5 msk Japansk soja
  • 1 tsk Honung
  • 1 st Lime
Srirachadressing
  • 1 dl Creme Fraiche Naturell
  • 2 msk Majonnäs
  • 1 msk Sriracha
  • 0.5 tsk Honung
  • 0.5 st Lime
  • 2 krm Salt Fint

Gör så här:

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag.


1. Lax: Finhacka koriander. Gnid in laxen med koriander, fänkålsfrö, chiliflakes och salt. Låt stå i 15 min.


2. Srirachadressing: Blanda samman creme fraiche, majonnäs, srirachasås, honung och limesaft. Smaka av med lite salt.


3. Asiatisk dressing: Riv ingefära och finhacka chilipeppar. Blanda med rapsolja, fisksås, soja, honung, rivet limeskal och limesaft.


4. Sallad: Strimla salladen och lägg i mitten på ett fat.


5. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Tärna gurkan smått. Strimla sockerärtor och salladslök. Blanda med dressingen i en skål och fördela över salladen. Toppa med grovhackade cashewnötter, korianderblad och myntablad.


6. Skala och skiva mango. Skiva avokado och toppa över salladen.


7. Lax: Grilla laxen snabbt på båda sidor. Laxen ska få en fin grillyta men vara rå inuti.


8. Lägg den grillade laxen på på ett fat.Servera laxen med salladen,tångpärlor och srirachadressing.



Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - 14 juli 2019 19:21

  

Citronsås

3-4 personer


Ingredienser:

1 dl vispgrädde

2 dl créme fraiche

1 fiskbuljong

1 citron

citronpeppar


Gör så här:

Värm vispgrädde och créme fraicken tillsammans med buljongen försiktigt.

Riv skalet från citronen och pressa lite av saften (smaka av).

Tillsätt citronpeppar.


Såsen passar bäst till fisk.


Smaklig måltid

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards