Direktlänk till inlägg 4 augusti 2019
Bröd fylld med parmaskinka, färsk spenat och riven ost
Ingredienser:
1 1/2 dl mjölk
1 dl vatten
25 g jäst
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
Fyllning:
65 g färsk spenat
sat
peppar
70 g parmaskinka
2 dl riven ost (jag använde tre olika sorter)
Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader.
Lös jästen i en bunke med degvätskan.Tillsätt olivolja och salt.
Blanda ner mjölet lite i taget tills degen nästn släpper från kanten.Blanda degen med elvisp och degkrokar i ca 10 minuter.
Lått degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Fyllning: Stek spenaten mjuk i lite olivolja i en stekpanna.Krydda med salt och peppar.Låt spenaten rinna av på hushållspapper.
Ta upp degen och kavla ut till en rektangel ca 35x25 cm.
Fördela spenat,parmaskinka och ost över degen.Rulla i hop som en rulltårta och lägg brödet på en bakpapperklädd plåt med skarven nedåt.
Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk.Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda brödet ca 15-20 minuter.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|