Direktlänk till inlägg 14 juli 2019
Grillad lax med asiatisk sallad och srirachadressing
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag.
1. Lax: Finhacka koriander. Gnid in laxen med koriander, fänkålsfrö, chiliflakes och salt. Låt stå i 15 min.
2. Srirachadressing: Blanda samman creme fraiche, majonnäs, srirachasås, honung och limesaft. Smaka av med lite salt.
3. Asiatisk dressing: Riv ingefära och finhacka chilipeppar. Blanda med rapsolja, fisksås, soja, honung, rivet limeskal och limesaft.
4. Sallad: Strimla salladen och lägg i mitten på ett fat.
5. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Tärna gurkan smått. Strimla sockerärtor och salladslök. Blanda med dressingen i en skål och fördela över salladen. Toppa med grovhackade cashewnötter, korianderblad och myntablad.
6. Skala och skiva mango. Skiva avokado och toppa över salladen.
7. Lax: Grilla laxen snabbt på båda sidor. Laxen ska få en fin grillyta men vara rå inuti.
8. Lägg den grillade laxen på på ett fat.Servera laxen med salladen,tångpärlor och srirachadressing.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|