Direktlänk till inlägg 26 augusti 2019
Äppelsockerkaka med rivna äpplen
Ingredienser:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 normalstora äpplen, rivna
Garnering
florsocker
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.
2.Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl i äggblandningen. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3.Skala och riv äpplena. Rör ner dem i smeten.
4.Häll smeten i formen bröad form (jag använder kokos)
5.Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|