Direktlänk till inlägg 7 januari 2024
Blomkålsgratäng med kassler
4 portioner
Ingredienser:
1 blomkålshuvud
2 morötter
500 g kassler
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
1 tsk provensalska örter
2 dl riven ost
2 ägg
salt
peppar
Topping:
färsk gräslök
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär blomkålen i mindre buketter. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
Blanda grädde, mjölk, senapt, sambal oelek, kycklingfon och kryddor i en kastrull. Koka upp under omrörning. Vänd ner blomkålen och morötterna, låt koka 5 minuter. Tillsätt riven och blandaom ordentligt. Tag kastrullen från värmen, låt svalna något innan du blandar ner äggen.
Strimla kassler och lägg i botten på en ugnsfast form. Häll över blomkålsblandningen.
Låt stå i ugnen i 25 minuter.
Klipp över gräslöken innan servering.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|