Direktlänk till inlägg 29 april 2017

Vilda köttbullar i mexikansk chiligryta mörk choklad och avokadoyoghurt

Av Carina Andersson - Lördag 29 april 17:00

  

Vilda köttbullar i mexikansk chiligryta mörk choklad och avokadoyoghurt


4 portioner


Ingredienser:

2 sötpotatisar

olivolja

salt

svartpeppar


2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

2 röda paprikor

2 morötter

4 tsk torkad oregano

2 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk salt

2 krm socker

2 krm chili flakes

2 burkar konserverade körsbärstomater ( a 400g )

2 dl vatten

2 tsk kinesisk soja

1 tärning kycklingbuljong

45 g mörk choklad



500 g rådjursfärs (det går bra med annan färs)

4 msk ströbröd

6 msk mjölk

2 ägg

1 tsk salt


1 avokado

2 vitlöksklyftor

1 dl matyoghurt

1 krm salt



40 g koriander


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Lkyfta potatisen.Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Finhacka gula löken och vitlöken.Tärna paprikorna och moroten.Fräs alla grönsaker i en stekgryta med olja 2-3 minuter.Krydda med oregano,paprikapulver,spiskummin,salt,socker och chili flakes.

Blanda ner konserverade körsbärstomater,vatten,kinesisk soja och buljongtärningen.Låt sjuda 2-3 minuter.


Köttbullar:blanda ströbröd och mjölk i en rymlig bunke.Låt stå 5 minuter.Blanda äggen,rådjursfärsen och saltet.Forma till köttbullar.Lägg ner köttbullarna i grytan och låt sjuda under lock 7-9 minuter.


Avokadoyoghurt:mosa avokadon i en liten skål.Blanda med pressad vitlök,matyoghurt och salt.


Rör ner den mörka choklade i grytan och smaka av med chili flakes.

Toppa grytan med koriander och servera med rostad sötpotatis och avokadoyoghurt.



Smaklig måltid

/Carina




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 20 sept 19:15


   Marinerad lax med sojamajonäs   4 portioner   Ingredienser: 550 g laxfilé 1 msk sesamfrö 2 msk japansk soja 2 krm chiliflakes eller chilipulver (2 krm flakes motsvarar 1 krm chilipulver) 4 port ris Majonnäs 1 1/2 dl ...

Av Carina Andersson - Tisdag 19 sept 18:45


     Vilda Biff Rydberg   4 portioner   Ingredienser: 2gula lökar 1 ask färsk persilja (ā 20 g) 800 g fryst tärnad potatis 2 msk smör 2 msk olja salt peppar 500 g strimlad ryggbiff från älg Senapskräm 1 dl crčme fraic...

Av Carina Andersson - Måndag 18 sept 19:31


   Rostad majssoppa med bönspread och nachos   4 portioner   Ingredienser: 450g frysta majskorn 1 bakpotatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 tsk curry 1 tsk sambal oelek 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning ell...

Av Carina Andersson - Söndag 3 sept 19:30


   Lasagne med pesto och majs   Ingredienser: 500 g hjortfärs 130 g pesto basilika 1 burk körsbärstomater 2 morötter 280 g majskorn ca 12 lasagne plattor 1 1/2 dl riven ost salt peppar olja   Bechamelsås: 2 msk smör ...

Av Carina Andersson - Torsdag 31 aug 21:15


   Hjortwallenbergare med potatismos smaksatt med rostad vitlök,cirtonsmör och pärllök   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   250 g hjortfärs 2 äggulor 1 msk ströbröd + 1 dl ströbröd 1 msk mjölk + 1 1/2 dl mjölk   300...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se