Direktlänk till inlägg 29 april 2017

Vilda köttbullar i mexikansk chiligryta mörk choklad och avokadoyoghurt

Av Carina Andersson - Lördag 29 april 17:00

  

Vilda köttbullar i mexikansk chiligryta mörk choklad och avokadoyoghurt


4 portioner


Ingredienser:

2 sötpotatisar

olivolja

salt

svartpeppar


2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

2 röda paprikor

2 morötter

4 tsk torkad oregano

2 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk salt

2 krm socker

2 krm chili flakes

2 burkar konserverade körsbärstomater ( a 400g )

2 dl vatten

2 tsk kinesisk soja

1 tärning kycklingbuljong

45 g mörk choklad



500 g rådjursfärs (det går bra med annan färs)

4 msk ströbröd

6 msk mjölk

2 ägg

1 tsk salt


1 avokado

2 vitlöksklyftor

1 dl matyoghurt

1 krm salt



40 g koriander


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Lkyfta potatisen.Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Finhacka gula löken och vitlöken.Tärna paprikorna och moroten.Fräs alla grönsaker i en stekgryta med olja 2-3 minuter.Krydda med oregano,paprikapulver,spiskummin,salt,socker och chili flakes.

Blanda ner konserverade körsbärstomater,vatten,kinesisk soja och buljongtärningen.Låt sjuda 2-3 minuter.


Köttbullar:blanda ströbröd och mjölk i en rymlig bunke.Låt stå 5 minuter.Blanda äggen,rådjursfärsen och saltet.Forma till köttbullar.Lägg ner köttbullarna i grytan och låt sjuda under lock 7-9 minuter.


Avokadoyoghurt:mosa avokadon i en liten skål.Blanda med pressad vitlök,matyoghurt och salt.


Rör ner den mörka choklade i grytan och smaka av med chili flakes.

Toppa grytan med koriander och servera med rostad sötpotatis och avokadoyoghurt.



Smaklig måltid

/Carina




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 21 juni 09:00


   Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön   2 portioner   Ingredienser: 2 portioner ris 1/2 rödlök 1 tsk rödvinsvinäger 1/2 gurka 1 lime 1/2 röd chili 1/2 dl majonnäs 1 msk riven ingefära ...

Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:08


   Salsiccia med garden sallad   4 portioner   Ingredienser: Sallad 900 g potatis 1 msk kapris 1 msk dijonsenap 1 msk rödvinsvinäger 1 msk vatten 2 msk olivolja salt och peppar 125 g rädisor 1 rödlök 65 g babyspenat ...

Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:02


   Serranolindad torsk   4 portioner   Ingredienser: 900g potatis salt och peppar ca 600 g torskfilé 100 g serranoskinka 230 g olivmix 3 tomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1/2 tsk oregano 1/2 citron...

Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 21:30


   Rådjurssadel med basilikaolja,sparris,halloumi och citronyoghurt   Ingredienser: Rådjurssadel Marina: 1 dl olivolja 1/2 dl kinesisk soja 1 msk flytande honung 1 msk sambal oleke 3 vitlöksklyftor salt svartpeppar rosmarin ...

Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 21:15


   Kryddstekt indisk kyckling med ärt- och fetaostsallad och myntacréme   2 portioner   Ingredienser: 1/2 förpackning fetaost 1 dl gräddfil 1/2 förpackning gröna ärtor ca 300 g kycklingfilé 1 ask munta 1 rödlök 1 förpackning s...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se