Direktlänk till inlägg 29 april 2017

Vilda köttbullar i mexikansk chiligryta mörk choklad och avokadoyoghurt

Av Carina Andersson - Lördag 29 april 17:00

  

Vilda köttbullar i mexikansk chiligryta mörk choklad och avokadoyoghurt


4 portioner


Ingredienser:

2 sötpotatisar

olivolja

salt

svartpeppar


2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

2 röda paprikor

2 morötter

4 tsk torkad oregano

2 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk salt

2 krm socker

2 krm chili flakes

2 burkar konserverade körsbärstomater ( a 400g )

2 dl vatten

2 tsk kinesisk soja

1 tärning kycklingbuljong

45 g mörk choklad



500 g rådjursfärs (det går bra med annan färs)

4 msk ströbröd

6 msk mjölk

2 ägg

1 tsk salt


1 avokado

2 vitlöksklyftor

1 dl matyoghurt

1 krm salt



40 g koriander


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Lkyfta potatisen.Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Finhacka gula löken och vitlöken.Tärna paprikorna och moroten.Fräs alla grönsaker i en stekgryta med olja 2-3 minuter.Krydda med oregano,paprikapulver,spiskummin,salt,socker och chili flakes.

Blanda ner konserverade körsbärstomater,vatten,kinesisk soja och buljongtärningen.Låt sjuda 2-3 minuter.


Köttbullar:blanda ströbröd och mjölk i en rymlig bunke.Låt stå 5 minuter.Blanda äggen,rådjursfärsen och saltet.Forma till köttbullar.Lägg ner köttbullarna i grytan och låt sjuda under lock 7-9 minuter.


Avokadoyoghurt:mosa avokadon i en liten skål.Blanda med pressad vitlök,matyoghurt och salt.


Rör ner den mörka choklade i grytan och smaka av med chili flakes.

Toppa grytan med koriander och servera med rostad sötpotatis och avokadoyoghurt.



Smaklig måltid

/Carina




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 26 juli 13:15


   Kycklingkebab med harissa,vitlöksrostad aubergine och persiljeyoghurt   2 portioner   Ingredienser: 1 aubergine 3 vitlöksklyftor 2 1/2 msk fryst persilja 1 dl rysk yoghurt 1 msk mild senap 1/2 tsk spiskummin 300 g kyckling...

Av Carina Andersson - Fredag 14 juli 08:15


   Smördegstarte med färskpotatis,dillstekt lök och bakad gräddfil   2 portioner Ingredienser: 300 g färskpotatis 1 ägg 1 gul lök 1 msk smör 1 msk fryst dill + till garnering 2 smördegsplattor 1 1/2 dl gräddfil 1 knippe grön s...

Av Carina Andersson - Onsdag 12 juli 15:00


   Vildsvin satay med jordnötter och grillad pak soi   2 portioner   Ingredienser: 300 g vildsvinskotletter ( går även bra med gris) 2 grillspett 4 vitlöksklyftor 1/2 dl + 1 msk japans soja 1 schalottenlök 2 msk finhackad ingefä...

Av Carina Andersson - Onsdag 12 juli 14:50


   Blåbärspaj med knäckigt kardemummatäcke!   Ingredienser fyllning:1 liter blåbär1 dl socker1 msk maizena1 msk nypressad citronjuice1 krm salt Kardemummaknäckiga täcket:150 g smör2 msk mjölk0,5 dl ljus sirap3 dl havregryn2 dl socker1,5 dl ve...

Av Carina Andersson - Tisdag 11 juli 10:00


   Ljummen sallad med varmrökt lax,kapris och citron   2 portioner   Ingredienser: 250 g varmrökt lax 500 g färskpotatis 1 msk flytande honung 1 msk dijonsenap 1 burk kapris 1 citron 1/2 rödlök 150 g haricots verts 250 g v...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se