Saffranskakor med vitchoklad och flingsalt
Ingredienser:
100 g margarin/smör
1 dl socker
1/2 g saffran (1 paket)
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Topping:
75 g vit choklad
flingsalt
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Hacka den vita chokladen i grova bitar.
Mortla saffranet med lite utav sockret och blanda sedan med sirapen.
Rör rumsvarmt margarin/smör och socker poröst.
Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en jämn deg.
Dela degen i 3 delar och rulla varje del till fingertjocka längder. Lägg längderna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite. Lägg på vit choklad och lite flingsalt.
Grädda dem sedan i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Lycka till
/Carina