Senaste inläggen
Pad thai med räkor,chili,jordnötter och koriander
2 portioner
Ingredienser:
Woksås:
1 lime
1 msk socker
2 msk japansk soja
125 g risnudlar
1/2 rödlök
1 röd chili
100 g champinjoner
1 pak soi
3 vitlöksklyftor
1/2 ask fryst ingefära
1 ägg
200 g skalade räkor
olja
1/2 kruka koriander
1/2 förpackning mango (tinad)
50 g jordnötter
Gör så här:
Woksås: blanda pressad saft från lime,socker och japans soja i en liten skål.
Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.Spola av nudlarna med kallt vatten när den är färdigkokt.
Klyfta rödlök.Strimla cilin.Halvera champinjoner och skär pak soi i mondre bitar.
Hetta upp lite olja i en wok eller stekpanna.Stek svampen,pressa vitlöken.Tillsätt ingefära och röd chili.Fräs 1-2 minuter.Tillsätt pak soi och rödlök,fräs ytterligare 1-2 minuter.
Flytta de frästa grönsakerna till ena sidan av stek/wokpannan.Knäck ner ägget på andra sidan av stek/wokpannan, vispa sönder det till äggröra.Tillsätt kokta nudlar,räkor och woksås.Blanda ordentligt.Låt fräsa i hop 1 minut.
Grovhacka koriander.Toppa woken med mango,jordnötter och koriander.
Smaklig måltid
/Carina
Indisk kalkon- och jordnötspasta med mango- och ingefärschutney
2 portioner
Ingredienser:
2 portioner ris
Mango- och ingefärschutney:
1/2 schalottenlök
1/2 förpackning mango
1 1/2 msk fryst ingefära
1 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 krm chiliflakes
1/2 krm salt
olja
Kryddpasta:
30 g jordnötter
1/2 dl vatten
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk socker
1/2 tsk salt
350 g kalkonlårstek
2 vitlöksklyftor
olja
1 dl vatten
1/2 dl syrad grädde
1 tomat
1/2 rödlök
1/2 kruka koriande
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Mango- och ingefärschutney: finhacka schalottenlöken.Fräs i en kastrull med lite olja tillsammans med mango.
Tillsätt socker,vitvinsvinäger,vatten,chiliflakes och salt.Låt koka 5-7 minuter.
Kryddpasta:lägg jordnötter,vatten,spiskummin,lad ingefära,mald kanel,mald kardemumma,socker och salt i en mixerbehållare.Mixa till en kryddpasta med stavmixer.
Skär bort fettkappan från kalkonlårsteken.Skär kalkonen i mindre bitar ( ca 2x2 cm).
Fräs i en stekpanna med olja och pressad vitlöksklyftor.Tillsätt kryddpastan och låt fräsa 2-3 minuter.
Tillsätt vatten och syrad grädde.Låt sjuda 5-7 minuter.
Tärna tomaten.Finhacka rödlök och koriander.Blanda ner allt i grytan och drag från värmen.
Servera kalkongrytan med ris och mango-och ingefärschutney.
Smaklig måltid
Carina
Dovhjortsbiffar med timjansmör
4 portioner
Ingredienser:
Timjansmör:
Tillbehör:
Kokt pressad potatis
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Viltcheeseburgare med klyftpotatis
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Marinerad lax med sojamajonäs
4 portioner
Ingredienser:
550 g laxfilé
Majonnäs
Tillbehör
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Vilda Biff Rydberg
4 portioner
Ingredienser:
Senapskräm
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Rostad majssoppa med bönspread och nachos
4 portioner
Ingredienser:
Bönspread
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Lasagne med pesto och majs
Ingredienser:
500 g hjortfärs
130 g pesto basilika
1 burk körsbärstomater
2 morötter
280 g majskorn
ca 12 lasagne plattor
1 1/2 dl riven ost
salt
peppar
olja
Bechamelsås:
2 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt
peppar
1/2 dl ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och grovriv morötterna.Stek dem några minuter i olja.Lägg över i en kastrull.
Stek färsen, krydda med salt och peppar.Lägg över färsen i kastrullen.
Blanda ner pesto,avrunnen majs,körsbärstomater tillsammans med kötfärsen.
Bechamelsås:Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.Blanda ner osten.
Smörj en ugnsform med smör eller olja.
Täck botten med bechamelsås,lasagneplattor och sedan köttfärs i två omgångar.Avslutta med lasagneplattos och bechamelsås och sist riven ost.
20 minuter mitt i ugnen.
Servera tillsammans med sallad.
Smaklig måltid.
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|