Direktlänk till inlägg 28 september 2017
Indisk kalkon- och jordnötspasta med mango- och ingefärschutney
2 portioner
Ingredienser:
2 portioner ris
Mango- och ingefärschutney:
1/2 schalottenlök
1/2 förpackning mango
1 1/2 msk fryst ingefära
1 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 krm chiliflakes
1/2 krm salt
olja
Kryddpasta:
30 g jordnötter
1/2 dl vatten
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk socker
1/2 tsk salt
350 g kalkonlårstek
2 vitlöksklyftor
olja
1 dl vatten
1/2 dl syrad grädde
1 tomat
1/2 rödlök
1/2 kruka koriande
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Mango- och ingefärschutney: finhacka schalottenlöken.Fräs i en kastrull med lite olja tillsammans med mango.
Tillsätt socker,vitvinsvinäger,vatten,chiliflakes och salt.Låt koka 5-7 minuter.
Kryddpasta:lägg jordnötter,vatten,spiskummin,lad ingefära,mald kanel,mald kardemumma,socker och salt i en mixerbehållare.Mixa till en kryddpasta med stavmixer.
Skär bort fettkappan från kalkonlårsteken.Skär kalkonen i mindre bitar ( ca 2x2 cm).
Fräs i en stekpanna med olja och pressad vitlöksklyftor.Tillsätt kryddpastan och låt fräsa 2-3 minuter.
Tillsätt vatten och syrad grädde.Låt sjuda 5-7 minuter.
Tärna tomaten.Finhacka rödlök och koriander.Blanda ner allt i grytan och drag från värmen.
Servera kalkongrytan med ris och mango-och ingefärschutney.
Smaklig måltid
Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|