Direktlänk till inlägg 19 september 2017

Vilda Biff Rydberg

Av Carina Andersson - 19 september 2017 18:45

    

Vilda Biff Rydberg


4 portioner


Ingredienser:

  • 2gula lökar
  • 1 ask färsk persilja (ā 20 g)
  • 800 g fryst tärnad potatis
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 500 g strimlad ryggbiff från älg

Senapskräm

  • 1 dl crčme fraiche
  • 1 msk senap
  • 4 äggulor

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100°C.
  • Skala och finhacka lökarna. Hacka persiljan fint.
  • Stek potatisen i omgångar hälften av smöret och hälften av oljan i en stekpanna på medelvärme tills de blir gyllenbruna och mjuka inuti. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett ugnssäkert serveringsfat och håll varmt i ugnen.
  • Stek löken sakta i resten av smöret tills den är mjuk och börjar få färg. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på potatisen.
  • Höj värmen så att stekpannan blir ordentligt varm. Krydda köttbitarna med salt och peppar. Stek hastigt i omgångar i resten av oljan tills bitarna är brynta på utsidan och rosa inuti. Lägg upp på fatet med lök och potatis. Strö över persiljan.
  • Senapskräm: Blanda crčme fraiche och senap.
  • Servera med råa äggulor och senapskräm.

    


Smaklig måltid

/Carina

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:30


   Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta och mangosalsa   2 portioner   Ingredienser: 1 sötpotatis salt olja svartpeppar   Morotsaioli: 1 morot 1 lime 1 äggula a msk olja 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   Mynta...

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:00


   Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter   2 portioner   Ingredienser: liten kalvkronhjortsstek smör salt peppar   Rödbetsfrittata: 500 g rödbetor 1 bakpotatis 2 msk vetemjöl 1 msk torkad ro...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:45


   Vildsvinskarré med kålrabbikimchi,sesamstekt spenat och röskoktägg   2 portioner   Ingredienser: 1 ägg 2 portioner ris   Dressing: 3 msk hackad ingefära 1 vitlöksklyfta 1 1/2 msk japans soja 1 msk tomatpuré 1 1/2 tsk so...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:30


   Laxgryta med fänkålsfrön,saffran,lax och dillpesto   2 portioner   Ingredienser:   Dillpesto: 1 kruka dill 30 g riven parmesan 1 msk olja 1 msk vatten 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   2 surdegspavé olja 1 vitlöksklyft...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 19:45


   Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrčme och grönkål   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 1 1/2 tsk torkad timjan 1/2 tsk salt bakplåtspapper olja   300 g kalkonfilé smör   Rotselleripurč: 250 g rotsell...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se