Direktlänk till inlägg 1 februari 2020
Tacogratäng
4 portioner
Ingredienser:
500 g viltfärs (all färs går bra)
1 påse tacokrydda
1 röd paprika
1 gul lök
1 solo vitlök eller 2 vitlöksklyftor
1 burk tacosås
salt
svartpeppar
1 msk soja
olja att steka i
1 1/2 dl creme fraiche
100 g färskost (jag tog med paprika smak)
2 dl riven ost
1 msk paprikapulver
1/2 dl jalapeno
8 romanticatomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek färsen och blanda ner tacokryddan och vattnet (mängden står på kryddpåsen).Smaka av med svartpeppar, salt och soja.
Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i tärningar. Fräs i olja och rör ner i köttfärsen.Lägg färsblandningen i en ugnsform.
Vispa i hop tacosås, creme fraiche, färskost, ost och paprikapulver.Fördela oströran ovanpå tacofärsen. Lägg på jalapeno och halverade romanticatomaterna.
Gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter. Servera tackgratängen med sallad och majschips.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
||||
|