Direktlänk till inlägg 28 april 2016

Helstekt ryggbiff av dovhjort

Av Carina Andersson - 28 april 2016 14:59

  

Helstekt ryggbiff av dovhjort


Ingredienser:

Ryggbiff av hjort

1 1/2 tsk svartpeppar

1 1/2 tsk salt

Smör


Kryddsmör:

5 msk smör

3 st vitlöksklyftor

1 tsk timjan

1 tsk rosmarin



Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och blanda i vitlök och kryddor till kryddsmöret.

Bryn det finputsade köttet i rikligt med smör i lagom het stekpanna.Salta och peppra.

Lägg köttet i en ugnssäker form,stick i stektermometer från kortsidan in mot mitten.

Häll över kryddsmöret och låt köttet steka i 125 grader tills den uppnår en innertemperatur på 60 grader.

Ta ut köttet ,lägg det på folie.Häll över kryddsmöret över köttet och linda in ordentligt i folie,dubbla lager.

Låt köttet vila i 30 minuter.Skär köttet i skivor.

Servera med ugnsbakad potatis,trattkantarellsås och picklad rödlök.



Smaklig måltird

/Carina

 
ANNONS
 
Ingen bild

Masen

Måndag 14 maj 21:48

Absolut det godaste kött jag ätit alla kategorier! Stort tack! Vi körde fransk potatisgratäng då ungarna är mer förtjusta/vana med det=) annars lika!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


   Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad   2 portioner   Ingredienser:   2 portioner jasminris   Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


   Kalkonfilé Provenįal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat   2 portioner   Ingredienser:   300 g kalkonfilé 1/2 tsk salt svartpeppar olja   Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

   Vildsvinsfärs- och pastagratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2 vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Av Carina Andersson - Söndag 28 okt 08:15


   Crock Pot - älgstek i vin och örter   6 portioner   Ingredienser:   älgstek 1,2 kg salt svartpeppar 1 röd chili 2 1/2 dl rödvin 2 msk tomatpuré paprikapulver 3 morötter 5 vitlöksklyftor färsk oregano 3 msk viltfon...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se