Direktlänk till inlägg 28 april 2022

Sweet chililax med vitlöksstekta grönsaker och jasminris

Av Carina Andersson - 28 april 2022 12:16

 

Sweet chililax

med vitlöksstekta grönsaker och jasminris

4 portioner


Ingredienser:

500 g Laxfilé

80 g Sweet chilisås

50 ml Sojasås

2 st Vitlöksklyftor

1 st Ingefära

1 st Ekologisk lime

2 st Salladslökar

400 g Pak choi

2 st Morötter

1 st Grönsaksbuljong

220 g Zucchini

6 dl Vatten

1 tsk Salt

300 g Jasminris

svartpeppar



Gör så här:

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [6 dl] och grönsaksbuljong. Rör i ris och salt [1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

 

Skär (oskalad) morot i tändstickstunna stavar. Grovhacka pak choi. Skär zucchini  i tunna halvmånar. Riv ingefära och vitlök. Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor.

 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och zucchini i 3-4 min. Tillsätt pak choi och vitlök, och fräs i ytterligare 1 min. Krydda med en nypa salt och svartpeppar och lägg över i en skål. Medan grönsakerna steks, blanda sweet chilisås, sojasås, ingefära och en generös skvätt limejuice i en skål.

 

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. Torka lax med hushållspapper, krydda med salt och svartpeppar på båda sidorna. Stek lax med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd den och stek i ytterligare 3-4 min, eller tills genomstekt, och lägg över på en tallrik. 

 

Hetta upp samma stekpanna på medellåg värme. Tillsätt såsen och sjud i 30 sek, eller tills den är uppvärmd och ingefära inte längre är “rå”.



Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar. Toppa med krispig lax och skeda över sweet chilisås. Garnera med salladslök.

 

 

Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards