Direktlänk till inlägg 28 april 2022
4 portioner
Ingredienser:
500 g Sej
50 g Panko ströbröd
4 st Briochebullar
1 st Rödlök
1 st Gurka
4 tsk Senap
160 g Aioli
1 kruka Gräslök
500 g Potatis
1 st Ekologisk citron
4 g Ay Cajun-ba (krydda)
2 st Ägg
2 msk Olivolja
4 msk Vatten
4 msk Vetemjöl
salt
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och peppar. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
Finhacka gräslök. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Skiva rödlök tunt. Blanda rödlök, citronjuice [2 msk], vatten [4 msk] och en nypa salt i en liten skål. Rör tills rödlöken är täckt av vätska och ställ åt sidan. Häll av vätska precis innan innan servering.
Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda vetemjöl [4 msk], en generös nypa salt och peppar i den första. Vispa ägg i den andra. Blanda panko, Ay Cajun-ba och en nypa citronzest i den tredje. Halvera fiskfiléer, vänd dem först i mjöl, sen i ägg och till sist i pankomix. Lägg över på en ren tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida. Blanda aioli, senap, gräslök, en nypa salt och peppar i en liten skål. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Dela briochebullar på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Skiva gurka tunt.
Bre gräslöksdressing på briochebullar. Bygg burgare med gurka, fisk och picklad rödlök. Servera med pommes, resterande gurka och resterande citronklyftor.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|