Direktlänk till inlägg 28 april 2022
4 portioner
Ingredienser:
4 dl Matlagningsgrädde
100 g Spenat
100 g Prosciutto
300 g Portobello
2 st Schalottenlökar
40 g Finriven ost
500 g Rigatoni
1 st Kycklingbuljong
1 Kruka Basilika
2 st Vitlöksklyftor
220 g Zucchini
Salt svartpeppar
Gör så här:
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skiva portobello tunt. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilika tunt. Skär zucchini i 2 cm stora bitar. Grovhacka prosciutto. Skölj spenat.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med lite olivolja.
Hetta upp stor torr stekpanna på medelhög värme. Fräs prosciutto i 2-3 min. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
Tillsätt schalottenlök, zucchini, portobello, vitlök och en nypa salt till stekpannan. Tillsätt även en skvätt olivolja om nödvändigt. Stek i 4-5 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt kycklingbuljong, matlagningsgrädde och hälften av basilikan. Koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.
Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan och blanda väl. Krydda generöst med malen peppar.
Lägg upp krämig pasta i skålar. Toppa med resterande prosciutto och riven ost. Garnera med resterande basilika.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|