Direktlänk till inlägg 13 oktober 2013

Majssallad med färsbiffar

Av Carina Andersson - 13 oktober 2013 19:25

  

Majssallad med färsbiffar


4 portioner



Ingredienser

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • ca 400 g nötfärs (jag lagar alltid på älgfärs)
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk olja
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 tsk olivolja
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 msk strösocker
  • 340 g majskorn
  • 65 g salladsmix

Gör så här:

  • Blanda ströbröd och mjölk. Låt stå ca 1 minut så att ströbrödet sväller i mjölken.
  • Arbeta in färs och ägg till en jämn smet. Krydda med salt och peppar. Forma till 8 biffar (för 4 port).
  • Stek biffarna i oljan i en stekpanna så de får fin färg. Lägg dem på en tallrik.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och finhacka löken och hacka persiljan. Fräs löken i olivoljan. Rör ner paprikapulver, tomatpuré, tomater, vatten, ingefära, socker och persilja. Låt puttra ihop ca 5 minuter.
  • Lägg biffarna i såsen och låt puttra tillsammans ca 5 minuter.
  • Häll av majsen och blanda den med salladen.
  • Servera biffarna med ris och sallad.

Tips

Rostad majs: Låt majsen rinna av ordentligt och rosta den sedan i olja i en het stekpanna så de blir gyllenbruna och får en lite smörigt och rostad smak.


Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards