Direktlänk till inlägg 23 maj 2013

Currypanerad rödspätta med krämig räk- och dillröra

Av Carina Andersson - 23 maj 2013 18:54

 

Currypanerad rödspätta med krämig räk- och dillröra


4 portioner



Ingredienser

  • 600 g rödspätta
  • 900 g fast potatis
  • buketterna av 1   broccoli
  • 100 g sugarsnaps
  • 2   ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1 1/2 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • citronklyftor till servering

Räk- och dillröra

  • 1   burk räkor i lake
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar



Så här gör du:

 

  • Tina fisken om den är fryst. Torka av filéerna.
  • Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa broccolin och skär i buketter. Låt broccolin koka med när ca 3 minuter av potatisens koktid återstår, så slipper du smutsa ner fler kastruller. Lägg i sugarsnapsen mot slutet. Gör resten under tiden.
  • Räk- och dillröra: Häll av räkorna och pressa ut vätskan. Blanda crème fraiche, majonnäs och dill. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  • Vispa upp äggen till paneringen i en djup tallrik. Blanda ströbröd, curry, salt och peppar på en annan tallrik. Vänd fiskfiléerna först i äggvispet och sedan i ströbrödet. Stek dem gyllenbruna i omgångar i matfettet ca 2 minuter per sida i en stor stekpanna. Häll under tiden av potatis och grönsaker.
  • Servera fisken med räk- och dillröra, kokt potatis och grönsaker samt citronklyftor.

Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards