Direktlänk till inlägg 13 oktober 2013

Majssallad med färsbiffar

Av Carina Andersson - 13 oktober 2013 19:25

  

Majssallad med färsbiffar


4 portioner



Ingredienser

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • ca 400 g nötfärs (jag lagar alltid på älgfärs)
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk olja
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 tsk olivolja
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 msk strösocker
  • 340 g majskorn
  • 65 g salladsmix

Gör så här:

  • Blanda ströbröd och mjölk. Låt stå ca 1 minut så att ströbrödet sväller i mjölken.
  • Arbeta in färs och ägg till en jämn smet. Krydda med salt och peppar. Forma till 8 biffar (för 4 port).
  • Stek biffarna i oljan i en stekpanna så de får fin färg. Lägg dem på en tallrik.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och finhacka löken och hacka persiljan. Fräs löken i olivoljan. Rör ner paprikapulver, tomatpuré, tomater, vatten, ingefära, socker och persilja. Låt puttra ihop ca 5 minuter.
  • Lägg biffarna i såsen och låt puttra tillsammans ca 5 minuter.
  • Häll av majsen och blanda den med salladen.
  • Servera biffarna med ris och sallad.

Tips

Rostad majs: Låt majsen rinna av ordentligt och rosta den sedan i olja i en het stekpanna så de blir gyllenbruna och får en lite smörigt och rostad smak.


Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards