Direktlänk till inlägg 26 juli 2020
Blåbärscheesecake
Ingredienser:
Botten:
250 g digestive kex
100 g smör
Fyllning 1:
450 g Philadelphiaost
2 1/2 dl blåbär
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Fyllning 2:
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 msk socker
1 msk vaniljsocker
Dekoration:
2 dl blåbär
citronmeliss
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och krossa digestive kexen.Blanda ihop smöret och kexen och tryck ut i en form med löstagbar kant.
Grädda i 7-10 minuter.
Blanda samman allt till fyllning 1 tills det blir en slät smet.Häll ner i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllning 2 och häll ut över kakan.Sätt in i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 5 minuter.
Dekorera cheesecaken när ni ska äta den.
Låt cheesecaken stå kallt.Den blir oftast som godast om den får stå över natten.
Servera gärna med färska blåbär och lätt vispad grädde till.
Ät och njut
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|