Direktlänk till inlägg 12 april 2020

Citronformagetårta

Av Carina Andersson - 12 april 2020 10:45

 

Citronformagetårta


10-12 bitar


Ingredienser:


Mandelbotten

3 ägg

3 dl strösocker (sötningsmedel motsvarande 3 dl strösocker)

3 3/4 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver


Citronformage

7 gelantinblad

4 ägg

1+1 dl strösocker (sötningsmedel motsvarande 2 dl strösocker)

3 dl vispgrädde

1 citron rivet skal + 1 dl pressad citronsaft

250 g kesella 10%

 

Garnering

hallon

godisägg



Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Mandelbotten: Vispa ägg och socker/sötningsmedel pösigt.Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ner i äggvispet.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter.

Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter.Låt bottnen svalna.

Citronfromage:Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten,5 minuter.Dela äggen i vitor och gulor.

Vispa äggulor och 1 dl socker/sötningsmedel. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum.Tillsätt 1 dl socker/sötningsmedel, lite i taget, under vispning. Ta upp gelantinbladen och smält dem på svag värme med 1 msk citronsaft.Rör ner gelantinet i äggulevispet tillsammans med resten av citronsaften och citronskal.Vänd ner kesella och grädde och blanda väl.Vänd sist ner äggvitorna.

Häll smeten i formen och släta till ytan.Låt fromagen stelna i kylen, minst 4 timmar.

Vid servering: Lossa runda kanten med en knvi och ställ tårtan på ett fat.Garnera med hallon och godisägg.



Ät och njut

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards