Direktlänk till inlägg 10 november 2013
Cheesecake med mango och passion
10-12 bitar
Ingredienser:
Digestivebotten150 g Digestivekex
60 g smält smör
Cheesecakefyllning300 g Philadelphiaost
250 g ricotta
4 dl vispgrädde
1,75 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
250 g mango
Dekoration 3 st passionsfrukter
Gör så här
1. Digestivebotten
Mixa kexen till fina smulor.
2. Blanda smulorna med smält smör och tryck ut degen i botten på en springform, 18–24 cm i diameter. Låt stå i kylen i 20 minuter.
3. Cheesecakefyllning
Vispa ihop philadelphiaost, ricotta, grädde, socker och citronskal.
4. Smeten ska börja tjockna men ändå vara så pass lös att den går att hälla.
5. Häll smeten över bottnen.
6. Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar.
7. Mixa det till en puré.
8. Ringla mangopurén över cheesecakesmeten och rör sedan om med en sked för att fördela purén i formen.
9. Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6 timmar.
10. Dekoration
Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering.
11. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över tårtan.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 |
30 | ||||
|