Direktlänk till inlägg 8 februari 2022

Asiatisk sataykyckling

Av Carina Andersson - 8 februari 2022 07:45

 

Asiatisk sataykyckling

4 portioner

 

Ingredienser:

600 g Strimlad kycklingbröstfilé

200 g Sataysås

1 påse Koriander

50 ml Sojasås

1 st Ekologisk lime

2 st Morötter

300 g Kålmix (färdigblandad påse)

1 st Chili

2 st Vitlöksklyftor

300 g Basmati vildris

Salt

Svartpeppar

Olivolja


Gör så här:

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja  i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten 6 dl och koka upp. Rör i ris och en nypa salt 1 tsk, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling i 4-5 min, under regelbunden omrörning, tills genomstekta.

 

Riv limezest tills du har en nypa, och skär lime i klyftor. Blanda sataysås, sojasås, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

 


Riv morot. Skiva chili tunt. Grovhacka koriander. Blanda kålmix, morot, hälften av koriandern och 1/4 av sataysåsen i en skål. Smaka av med salt och peppar.

 

Ta av stekpannan från värmen när kycklingen är stekt, och tillsätt resterande sataysås och vatten 1 dl. Ös sås över kyckling så den täcks.

 

Lägg upp vildris och sallad. Toppa med sataykyckling. Ringla över sataysås från stekpannan. Garnera med resterande koriander och chili. Servera med resterande limeklyftor.




Smaklig måltid

/Carina

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards