Direktlänk till inlägg 5 maj 2017

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis

Av Carina Andersson - Fredag 5 maj 20:33

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis


Ingredienser:

Krossad potatis:

800g små potatisar
2 msk smör
salt, peppar

Torskrygg:

1/2 röd lök
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
4 msk flytande smör
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
4 torskryggsfiléer
2 msk klippt, färsk persilja
salt, peppar, timjan, oregano

Tillbehör:

400g morötter

ärtskott



Gör så här:

1.Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och tryck sönder potatisen med en gaffel. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.


2. Klyfta löken och skär baconskivorna i 3 remsor på längden. Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter. Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon. Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret. Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja. Salta och peppra ett varv och smula över örter. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.


3. Dela morötterna på längden och sjud 5 minuter i saltat vatten.


4.Servera torsken med krossad potatis,morötter och ärtskott.



Smaklig måltid

/Carina

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 21 juni 09:00


   Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön   2 portioner   Ingredienser: 2 portioner ris 1/2 rödlök 1 tsk rödvinsvinäger 1/2 gurka 1 lime 1/2 röd chili 1/2 dl majonnäs 1 msk riven ingefära ...

Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:08


   Salsiccia med garden sallad   4 portioner   Ingredienser: Sallad 900 g potatis 1 msk kapris 1 msk dijonsenap 1 msk rödvinsvinäger 1 msk vatten 2 msk olivolja salt och peppar 125 g rädisor 1 rödlök 65 g babyspenat ...

Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:02


   Serranolindad torsk   4 portioner   Ingredienser: 900g potatis salt och peppar ca 600 g torskfilé 100 g serranoskinka 230 g olivmix 3 tomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1/2 tsk oregano 1/2 citron...

Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 21:30


   Rådjurssadel med basilikaolja,sparris,halloumi och citronyoghurt   Ingredienser: Rådjurssadel Marina: 1 dl olivolja 1/2 dl kinesisk soja 1 msk flytande honung 1 msk sambal oleke 3 vitlöksklyftor salt svartpeppar rosmarin ...

Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 21:15


   Kryddstekt indisk kyckling med ärt- och fetaostsallad och myntacréme   2 portioner   Ingredienser: 1/2 förpackning fetaost 1 dl gräddfil 1/2 förpackning gröna ärtor ca 300 g kycklingfilé 1 ask munta 1 rödlök 1 förpackning s...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se