Direktlänk till inlägg 5 maj 2017

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis

Av Carina Andersson - Fredag 5 maj 20:33

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis


Ingredienser:

Krossad potatis:

800g små potatisar
2 msk smör
salt, peppar

Torskrygg:

1/2 röd lök
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
4 msk flytande smör
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
4 torskryggsfiléer
2 msk klippt, färsk persilja
salt, peppar, timjan, oregano

Tillbehör:

400g morötter

ärtskott



Gör så här:

1.Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och tryck sönder potatisen med en gaffel. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.


2. Klyfta löken och skär baconskivorna i 3 remsor på längden. Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter. Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon. Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret. Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja. Salta och peppra ett varv och smula över örter. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.


3. Dela morötterna på längden och sjud 5 minuter i saltat vatten.


4.Servera torsken med krossad potatis,morötter och ärtskott.



Smaklig måltid

/Carina

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 18:15


   Kycklingfilé med ört-och gräddfilshollandais och vitlöksrostad blomkål   2 portioner   Ingredienser: 1 Blomkål 1 citron 3 vitlöksklyftor 500 g färskpotatis 2 tsk torkad oregano 3/4 tsk torkad rosmarin 300 g kycklingfilé 2...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:55


   Kikärtsburgare med rostad sötpotatis   4 portioner   Ingredienser: 900g sötpotatisar 1 tsk olja salt och peppar Burgare 1 förp kokta kikärter (ā 380 g) 2 ägg 200 g halloumiostar 1 vitlöksklyfta 1 dl ströbröd 2 krm p...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:52


   Varmrökt lax med ljummen potatissallad   4 portioner   Ingredienser: 900g delikatesspotatisar 4 ägg 150 g haricots verts 1/2 förp rädisor (ā 125 g) 1 citron 1 msk riven färsk pepparrot 2 dl gräddfil salt och peppar 1/2 co...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:46


   Spaghetti med bresaola,tomater och oliver   4 portioner   Ingredienser: 4port spaghetti 1/2 dl solroskärnor salt 1 kruka basilika 250 g babyplommontomater 1 burk svarta oliver (ā 235 g) 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 2 t...

Av Carina Andersson - Tisdag 8 aug 09:45


   Bocadillo med kryddstekt viltfärs,rökt paprika och salsa romesco   2 portioner   Ingredienser: 1 röd paprika 1 förpackning ciabatta 25 g mandelspån 250 g viltfärs 2 vitlöksklyftor 2 tsk paprika smpked 1/2 tsk torkad rosmari...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se