Direktlänk till inlägg 5 maj 2017

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis

Av Carina Andersson - 5 maj 2017 20:33

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis


Ingredienser:

Krossad potatis:

800g små potatisar
2 msk smör
salt, peppar

Torskrygg:

1/2 röd lök
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
4 msk flytande smör
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
4 torskryggsfiléer
2 msk klippt, färsk persilja
salt, peppar, timjan, oregano

Tillbehör:

400g morötter

ärtskott



Gör så här:

1.Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och tryck sönder potatisen med en gaffel. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.


2. Klyfta löken och skär baconskivorna i 3 remsor på längden. Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter. Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon. Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret. Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja. Salta och peppra ett varv och smula över örter. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.


3. Dela morötterna på längden och sjud 5 minuter i saltat vatten.


4.Servera torsken med krossad potatis,morötter och ärtskott.



Smaklig måltid

/Carina

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 19 aug 15:15


   Tomat- och ingefärschutney     Ingredienser: 6 tomater eller 36 små 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 msk rörsocker 3 msk pressad limesaft 4 msk färskriven ingefära svartpeppar   Gör så här: Dela och krama ...

Av Carina Andersson - Måndag 13 aug 21:00


   Smörstekt torskfilé med citronbräserad purjolök, äggsås och färskpotatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g färskpotatis 1 ägg 1/2 purjolök smör 1/2 citron   Äggsås: 1 msk smör 1/2 msk vetemjöl 1/2 dl crème fraic...

Av Carina Andersson - Fredag 3 aug 22:15

   Risnudelsallad med räkor, jordnötter och nahm jim-dressing   2 portioner   Ingredienser: 1/2 förpackning risnudlar   Sojayoghurt: 1 dl grekisk yoghurt 1 tsk japansk soja   Nahm jim-dressing: 2 vitlöksklyftor 1/2 kruka k...

Av Carina Andersson - Fredag 3 aug 22:00


   Lövbiff med chimichurri, grillad sparris och fetaostyoghurt   2 portioner   Ingredienser: 500 g färskpotatis olivolj salt svartpeppar   Chimichurri: 1/2 kruka persilja 1/2 kruka koriander 1 schalottenlök 1 vitlöksklyf...

Av Carina Andersson - Måndag 30 juli 23:00


  Buffalokyckling med paprika&chilioströra, selleri och färskpotatissallad   2 portioner   Ingredienser:   2 kycklingklubbor 1 msk paprikapulver 2 tsk socker 1 tsk koriander 1 tsk salt 1 tsk chili flakes 3/4 tsk spiskummin ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se