Direktlänk till inlägg 5 maj 2017

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis

Av Carina Andersson - Fredag 5 maj 20:33

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis


Ingredienser:

Krossad potatis:

800g små potatisar
2 msk smör
salt, peppar

Torskrygg:

1/2 röd lök
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
4 msk flytande smör
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
4 torskryggsfiléer
2 msk klippt, färsk persilja
salt, peppar, timjan, oregano

Tillbehör:

400g morötter

ärtskott



Gör så här:

1.Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och tryck sönder potatisen med en gaffel. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.


2. Klyfta löken och skär baconskivorna i 3 remsor på längden. Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter. Strimla soltorkade tomater tunt och blanda sedan med lök och bacon. Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret. Lägg i de tinade torskryggsfiléerna och klipp över persilja. Salta och peppra ett varv och smula över örter. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.


3. Dela morötterna på längden och sjud 5 minuter i saltat vatten.


4.Servera torsken med krossad potatis,morötter och ärtskott.



Smaklig måltid

/Carina

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 12 dec 19:45


   Chilistekt vildsvinsfärs med limeblad,mynta och grönkålschips   2 portioner   Ingredienser: 200 g grönkål bakplåtspapper olja salt   2 portioner ris   1/2 burk sesamfrön 3/4 dl rysk yoghurt 3/4 tsk japansk soja   ...

Av Carina Andersson - Tisdag 12 dec 19:18


   Älg - Bolognese   4 portioner   Ingredienser: 500 g älgfärs 1 msk matolja 1 finhackad gul lök 3 vitlöksklyftor 125 g strimlad bacon 2 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 2 tsk oregano42 msk knorr oxfond   Till server...

Av Carina Andersson - Söndag 3 dec 18:27

   Grekisk vildsvinsfärslimpa   6-8 portioner   Ingredienser: Rotfrukter 700 g potatis 5 morötter 4 palstenackor 1 msk olja salt och peppar     Vildsvinsfärslimpa 1 dl ströbröd 2 dl mjölk 4 vitlöksklyftor 250 g gr...

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:45


   Kryddstekt lax med citrondressade rotfrukter och rostad vitlöksyoghurt   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis 1 morot 1/2 blomkål 2 + 3 vilöksklyftor 1 citron 1/2 ask fryst persilja 1 dl rysk yoghurt 1 tsk torkad...

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:15


   Soppa med blomkålscurry,koriander och frasiga kikärter   2 portioner   Ingredienser: 1/2 blomkål ( ca 400g ) 1/2 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 bit ingefära ( 2-3 msk ) 1 morot 1 msk tomatpuré 1/2 burk sesamfrön 1/2 tsk spisk...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se