Direktlänk till inlägg 5 maj 2017

Kyckling med ingefära och lime

Av Carina Andersson - 5 maj 2017 19:55

  

Kyckling med ingefära och lime


4 portioner


Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 msk olja
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 msk japansk soja

Nudlar

  • 1 röd chili
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 1 lime
  • salt
  • 4 port risnudlar
  • 65 g röd mangold

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Kyckling: Bryn kycklingen i oljan och lägg i en ugnssäker form.
  • Skala och riv ingefäran och vitlöken. Blanda rivet med sojan och fördela blandningen över kycklingen. Stek kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C i tjockaste delen, ca 15 minuter.
  • Nudlar: Dela, kärna ur och hacka chili och paprika. Skala och hacka löken. Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur och tärna avokadoköttet. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Blanda chili och paprika med avokado, limeskal och -saft. Salta.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men spola dem inte kalla.
  • Skär kycklingen i skivor och blanda med buljongen från formen.
  • Lägg mangold salladen i botten på ett uppläggningsfat.Lägg nudlarna uppe på salladen,därefter grönsaksblandningen och kycklingen.


Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 18 nov 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - Söndag 11 nov 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:46


   Spicy tuna med chimichurrimajonnäs och melonsallad   2 portioner   Ingredienser:   2 portioner jasminris   Chimichurrimajonäs: 1/2 kruka koriander 3 msk majonäs skal och saft från 1/2 citron 2 krm chili flakes 3/4 krm s...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 nov 19:45


   Kalkonfilé Provenįal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat   2 portioner   Ingredienser:   300 g kalkonfilé 1/2 tsk salt svartpeppar olja   Rödvinskokt pärllök: 200 g pärllök smör 1 tsk ve...

Av Carina Andersson - Fredag 2 nov 07:30

   Vildsvinsfärs- och pastagratäng   4 portioner   Ingredienser: 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g vildsvinsfärs 1/2 msk olja salt peppar 2 vitlöksklyftor 2 tomater 1 tsk oregano 500 g passerade tomater ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se