Direktlänk till inlägg 24 januari 2022
4 portioner
Ingredienser:
500 g pasta
400 ml matlagningsgrädde
100 g prosciutto
2 st schalottenlök
1 kruka Basilika
220 g zucchini
100 g spenat
300 g portobello
40 g finriven ost
1 kyckling buljong
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skiva portobello tunt. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilika tunt. Skär zucchini i 2 cm stora bitar. Grovhacka prosciutto. Skölj spenat.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med lite olivolja.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs prosciutto i 2-3 min. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. Stek schalottenlök, zucchini portobello, vitlök och en nypa salt i 4-5 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt kycklingbuljong, matlagningsgrädde och hälften av basilikan. Koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.
Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan och blanda väl. Krydda generöst med svartpeppar.
Toppa med resterande prosciutto och riven ost. Garnera med resterande basilika.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|