Direktlänk till inlägg 4 maj 2014

Kyckling med dragonsås och sparris

Av Carina Andersson - 4 maj 2014 10:02

  

Kyckling med dragonsås och sparris


4 portioner



Ingredienser:

  • 900g potatis

Kyckling

  • 8 kycklinglår
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar

Dragonsås

  • 1/2 rödlök
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk senap
  • 1 kruka dragon

Sparrissallad

  • 1/2 rödlök
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk olja
  • 250 g färsk grön sparris
  • 65 g rucola

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Koka potatisen.
  • Kyckling: Stek kycklingen runt om så att den får färg i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Dragonsås: Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet i en stekpanna. Häll på vinet och låt koka några minuter.
  • Tillsätt buljongtärning, grädde och senap i såsen och koka den ytterligare några minuter. Repa och hacka dragongen. Vänd ner den precis före servering. Smaka av med salt och peppar.
  • Sparris: Skala och hacka löken, blanda den med citronsaft och olja. Salta och peppra. Ansa sparrisen och skär den i bitar. Koka dem några minuter i saltat vatten. Låt vattnet rinna av. Blanda sparrisen med löken och vänd ner rucola.
  • Servera kycklingen med potatis, sås och sparrissallad.

Lycka till

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Måndag 23 april 19:45


   Kryddstekt laxfilé med grön ärtpurè,syrligt äpple och vitvinssås   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   Vitvinssås: 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta lite smör 3/4 tsk vetemjöl 1 dl vitt matlagningsvin 3/4 dl vatte...

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 20:30


   Limemarinerad kyckling med rostad vitlök- och sojayoghurt   4 portioner   Ingredienser: 4 vitlöksklyftor 2 lime 1 1/2 msk socker 2 tsk sambal oelek 3 msk japans soja 600 g kycklingfilé   4 portioner vildris   Vitlök- ...

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 19:45

   Fransk chokladtarte med kanderade valnötter och grädde   Ingredienser: 100 g mörk choklad 100 smör bakplåtspapper   3 ägg 1 dl strösocker 1/2 dl vetemjöl   Ganache: 100 g mörk choklad 100 g smör 1/2 dl honung   10...

Av Carina Andersson - Fredag 6 april 16:00


   Grön avokado-gazpacho med chilimarinerade räkor     Ingredienser:   Chilimarinerade räkor: 2 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 burk räkor rivet skal från 1 lime 1 msk olivolja   Gazpacho: 1 vitlöksklyfta 1/2 ask mynta 1...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:45


   Västerbottenpaj med röd caviar,gräddfil och dill     Ingredienser: 1 rulle pajdeg 3 ägg 3 dl vispgrädde 2 krm salt 2 påsar västerbottenost svartpeppar   1 rödlök 1 burk röd caviar 1/2 förpackning dill   Gör så här: ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se