Direktlänk till inlägg 17 februari 2018

Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta - och mangosalsa

Av Carina Andersson - 17 februari 2018 16:30

  

Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta och mangosalsa


2 portioner


Ingredienser:

1 sötpotatis

salt

olja

svartpeppar


Morotsaioli:

1 morot

1 lime

1 äggula

a msk olja

1 vitlöksklyfta

1 krm salt


Mynta- och mangosalsa:

1/2 rödlök

1/2 röd chili

1 förpackning mango (tinad)

1 förpackning mynta


Dovfärsbiffar:

250 g dovfärs

1 msk ströbröd

1 msk japans soja

1 tsk sambal oelek

1 msk hackad färsk eller fryst ingefära

2 vitlöksklyftor

olja

ströbröd/panko



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Skär potatisen i mindre bitar.Lägg i en ugnsform och blanda med olja,salt och svartpeppar.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Morotsaioli: skala och skär moroten (max 100g) i små bitar.Koka mjuk i en liten kastrull.Lägg den kokta moroten i en mixerbunke.Tillsätt finrivet skal från lime och pressa saften från halva limen,äggula,olja och vitlök.Mixa slät med stavmixer.


Mynta- och mangosalsa: finhacka rödlök och röd chili.Lägg i en skål tillsammans med mango.Strimla mynta.Blanda mangosalsan med mynta och pressa saft från den andra lime halvan.


Dovfärsbiffar: blanda ströbröd,japansk soja,sambal oelek och ingefära i en bunke.Blanda ner dovfärsen och pressa i vitlöken.

Forma färsen till fyra biffar. Vänd biffarna i ströbröd eller panko för extra krispiga biffar.

Stek biffarna i en stekpanna med olja ca 4 minuter per sida.


Servera dovfärsbiffarna med morotsaioli,mangosalsa och rostad sötpotatis.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 16 feb 11:44


   Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   300 g vildsvinskotlett   150 g arborioris   1/2 st gul lök   1/2 kruka timjan ...

Av Carina Andersson - Onsdag 13 feb 18:41


   Huevos rancheros med krispiga tortillabröd och avokadosalsa   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   1 st avokado   1/2 dl grekisk yoghurt   8 st tortillabröd   1/2 st aubergine   1...

Av Carina Andersson - Tisdag 12 feb 18:37


   Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu   2 portioner   Ingredienser: 250 g viltfärsfärs   25 g grana padano   1/2 st aubergine   200 g pappardelle   1/2 st gul lök   1/2 kruka rosmarin   ...

Av Carina Andersson - Måndag 11 feb 18:58


   Laxfilé med dragoncrème, citronkokt svartrot och körvel   2 portioner   Ingredienser: 1 st äggula   250 g svartrot   1/2 st citron   300 g laxfilé   500 g potatis   ½ st citron   1/2 krukakör...

Av Carina Andersson - Torsdag 31 jan 18:44


   Larb med halloumi, limeblad, mynta och sojacrème   2 portioner   Ingredienser: 2 portioner jasminris 1 kruka mynta   Sojacrème: 1/2 dl creme fraiche 2 tsk japans soja   Larb: 150 g halloumi 3 vitlöksklyftor 15 st to...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se