Direktlänk till inlägg 11 januari 2018

Kyckling med dijon- och yoghurtbearnaise samt vitlöksfrästa haricots verts

Av Carina Andersson - Torsdag 11 jan 18:45

  

Kyckling med dijon- och yoghurtbearnaise samt vitlöksfrästa haricots verts


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

olja

salt

svartpeppar


30 g smör

1 schalottenlök


Dijon- och yoghurtbearnaise:

1 äggula

1 msk dijonsenap

1/2 tsk vitvinsvinäger

1/2 dl grekisk yoghurt

2 tsk torkad dragon

3/4 krm salt

svartpeppar


300 g minut kycklingfilé


1 tomat

150 g haricots verts

2 vitlöksklyftor

olja

salt

svartpeppar



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Dela på potatisen.Lägg i en ugnsform och blanda med olja,salt och svartpeppar.Tillaga mitt i ugnen 25 minuter.


Smält smör i en liten kastrull.Finhacka schalottenlök.


Dijon- och yoghurtbearnaise: vispa i hop äggulan med dijonsenap och vitvinsvinäger på svag värme i en liten ksatrull (det ska bara bli ljummet och får inte överstiga 85 grader).

Ta kastrullen från värmen och vispa försiktigt ner det smälta smöret,lite i taget.Vispa ner grekisk yoghurt och hälften av  den hackade schalottenlöken.


Krydda kycklingfilén med salt och svartpeppar.Stek kycklingen 3 minuter per sida tills kycklingen är helt genomstekt (innetemp 72 grader).


Kvarta tomaten.Hetta upp olja i en stekpanna.Fräs haricotsverts och pressa ner vitlöksklyftorna.STek i 2 minuter.Tillsätt tomat och fräs ytteligare 1 minut.Krydda med salt och svartpeppar.Blanda ner resten av den hackade schalottenlöken.


Servera kycklingfilén med dijon- och yoghurtbearnaise,vitlöksfräst haricotes verts och rostad potatis.



Smaklig måltid

/Carina



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 14 okt 18:55


   Dovhjortsfilégryta med hasselbackspotatis   4 portioner   Ingredienser: 7oog dovhjortsfilé3 dl grädde1 dl creme fraiche2 tsk dijonsenap1 vitlöksklyfta1 schalottenlök1 msk tomatpure250 gram färska champinjoner1 msk viltfondSalt pepparN...

Av Carina Andersson - Söndag 14 okt 18:45

   Gremolatatoppad svamplasagne och citrondressad ruccola   2 portioner   Ingredienser: 250 g champinjoner 1/2 rödlök olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk torkad salvia 1 tsk torkad oregano 3/4 tsk salt 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1...

Av Carina Andersson - Onsdag 10 okt 19:30


   Pork burger med citrongräs, gurka och koriander   2 portioner   Ingredienser:   1 sötpotatis olja salt   Pork burger: 2 citrongräs 2 msk ströbröd 4 msk mjölk 1 lime 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 2 tsk sambal oele...

Av Carina Andersson - Onsdag 10 okt 19:17


   Kronärtskocksfylld kycklingfilé med fänkål- och persiljerisotto   2 portioner   Ingredienser:   1/2 burk kronärtskockor 1/4 knippe bladpersilja   300 g kycklingfilé 2 krm salt svartpeppar smör   5 dl vatten 1 kyckli...

Av Carina Andersson - Måndag 8 okt 20:45


   Halstrad laxfilé med vitvinssås, krutonger, tomat- och fänkålssalsa   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   1 hamburgebröd olja   Vitvinssås: 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta smör 3/4 tsk vetemjöl 1 dl matlagningsv...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se