Direktlänk till inlägg 16 november 2014

Fläskfilémedaljonger med selleripuré

Av Carina Andersson - 16 november 2014 18:21

  

Fläskfilémedaljonger med selleripuré


4 portioner


Ingredienser:

Selleripuré

  • ca 400 g rotselleri
  • 600 g fast potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • salt och peppar

Lökragu

  • 2 rödlökar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka dragon
  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)

Fläskfilé

  • ca 480 g fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin

Gör så här:

  • Selleripuré: Skala och skär rotselleri och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten tillsammans med skalade och
    delade vitlöksklyftor. Häll av vattnet. Vispa till en slät puré tillsammans med äggulorna. Smaka av med salt och peppar.
  • Lökragu: Skala och skiva rödlökarna. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten, socker, salt och vinäger. Koka tills det blir en simmig konsistens.
  • Hacka dragonen och strimla salladslöken. Blanda det med löken.
  • Fläskfilé: Skär filén i ca 3 cm tjocka skivor. Platta till dem med handflatan. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i matfettet
    i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  • Servera fläskfilén med lökragu och selleripuré.

Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards