Direktlänk till inlägg 16 november 2014

Kycklingbiffar med gremolatayoghurt

Av Carina Andersson - 16 november 2014 18:15

  

Kycklingbiffar med gremolatayoghurt


4 portioner


Ingredienser:

Rostade grönsaker

  • 900 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök

Kycklingbiffar

  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 msk olivolja

Gremolatayoghurt

  • 1/2 kruka persilja
  • 1 citron
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta

Sallad

  • 1 påse rucola (ā 65 g)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 ˚C och sätt in en ugnsplåt.
  • Rostade grönsaker: Skär potatisen i klyftor och blanda den med olivoljan. Krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Blanda paprikabitarna och löken med potatisen. Sätt
    in i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
  • Kycklingbiffar: Blanda färsen med ägg, pressad vitlök och kryddor. Forma till biffar och stek i olivoljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
  • Gremolatayoghurt: Hacka persiljan. Skölj citronen och riv skalet fint. Rör ner det i yoghurten. Pressa i vitlöken och smaka av
    med salt, peppar och färskpressad citronsaft.
  • Servera biffarna med gremolatayoghurt, rucola och de rostade grönsakerna.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards