Direktlänk till inlägg 23 december 2013

Kolja med lime och tomat

Av Carina Andersson - 23 december 2013 18:38

  

Kolja med lime och tomat


4 portioner


Ingredienser:

  • 600g koljafilé
  • 900 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 lime
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 2 dl matlagningsyoghurt (10 %)
  • majsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Skala och koka potatisen. Skala och finhacka löken. Tvätta och finriv limeskalet och pressa saften ur halva limen.
  • Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter.
  • Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning eller fond och limesaft. Låt såsen koka upp. Vispa i yoghurten och red av med lite majsstärkelse utrörd i vatten. Smaka av med salt, peppar och sambal.
  • Dela tomaterna och blanda ner dem i såsen.
  • Häll såsen över fisken och strö över limeskalet och klyftor av resten av limen. Servera med potatisen

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards