Senaste inläggen
Paella med chorizo,persiljeyoghurt och stekt citron
2 portioner
Ingredienser:
1/2 knippe bladpersilja
1 citron
1 dl rysk yoghurt
3 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
1 förpackning saffran
1 1/2 dl risoni
4 1/2 dl vatten
1/2 rödlök
1 röd paprika
1 tomat
200 g chorizo
paprikapulver
cyennepeppar
salt
olja
Gör så här:
Periljeyoghurt: grovhacka bladpersiljan (även stjälken).Lägg i en mixerbunke tillsammans med finrivet skal från 1 citron,rysk yoghurt,1 vitlök och 1 krm salt.Mixa med stavmixer.
Koka upp vatten,1 buljongtärning och saffran i en kastrull.Tillsätt risoni och låt koka 10-12 minuter.
Klyfta rödlöken.Skär paprikan och tomaten i mindre bitar.Halvera den använda citronen.Skär corizo i mindre bitar.
Stek citronhalvorna med snittytan nedåt i lite olja i en het stekpanna,de ska få en tydlig stekyta.Lägg upp på ett fat.
Stek chorizo och 2 vitlöksklyftor (pressade) i lite olja i den redan använda stekpannan,4-5 minuter.
Tillsätt paprika,tomat och lök.Krydda med 1 tsk paprikapulver,1 krm cayennepeppar och 1 krm salt.Stek ytterligare 1-2 minuter.
Blanda saffranskokt risoni med chorizofräs.Servera med stekt citron och persiljeyoghurt.
Smaklig måltid
/Carina
Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron
ca 20 st
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Kladdkakemuffins banan & choklad
ca 12 st
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Kyckling i sötsyrlig dillsås med picklad kålrabbi och dillstekta morötter
2 portioner
Ingredienser:
450 g potatis
Picklad kålrabbi:
1/2 kålrabbi (max 150 g )
1 1/2 dl vatten
1 msk socker
1 1/2 msk ättika 12%
Kyckling:
1 silverlök
50 g minimorötter
300 g kycklinglårfilé
1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl gräddmjölk
1/3 tärning kycklingbuljong
salt
peppar
smör
3/4 msk socker
3/4 msk ättika 12%
1/4 ask dill
Minimorötter:
150 g minimorötter
1/4 ask dill
salt
smör
Gör så här:
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Picklad kålrabbi: Skala och skär kålrabbi i små tärningar.Koka upp vatten,socker och ättika i en kastrull.Tillsätt kålrabbin och låt koka 1 min,ställ åt sidan.
Skär silverlöken i klyftor.Skär minimorötter i slantar.Skär kycklinglårfilén i strimlor.
Kyckling:Fräs kyckling,lök och morotsslantar i smör i en stekgryta/stekpanna.
Krydda med salt och svartpeppar.Pudra över vetemjöl.Tillsätt gräddmjölken och buljongtärningen.
Låt sjuda 6-7 minuter tills kycklingen är väl genomstekt.
Minimorötter:Bryn minimorötter i lite smör i en stekpanna 2-3 minuter.Strö över dill och krydda med salt.
Häll bort lagen från kålrabbin.Lägg upp i en skål.
Pressa potatisen i en potatismospräss.Servera kycklingen i sötsyrlig sås,dillstekta morötter och picklad kålrabbi.
Smaklig måltid
/Carina
Majspannkakor med bönsallad och avocadokräm
4 portioner
Ingredienser:
Avocadokräm
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Tomatbakad vildsvinsfärs med citron och vitlök
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Älgrostbiff med rostade rotfrukter och äppelgräddsås
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Kallrökt lax med pepparrotspasta och fänkålssallad
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|