Direktlänk till inlägg 31 januari 2017
Kyckling i sötsyrlig dillsås med picklad kålrabbi och dillstekta morötter
2 portioner
Ingredienser:
450 g potatis
Picklad kålrabbi:
1/2 kålrabbi (max 150 g )
1 1/2 dl vatten
1 msk socker
1 1/2 msk ättika 12%
Kyckling:
1 silverlök
50 g minimorötter
300 g kycklinglårfilé
1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl gräddmjölk
1/3 tärning kycklingbuljong
salt
peppar
smör
3/4 msk socker
3/4 msk ättika 12%
1/4 ask dill
Minimorötter:
150 g minimorötter
1/4 ask dill
salt
smör
Gör så här:
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Picklad kålrabbi: Skala och skär kålrabbi i små tärningar.Koka upp vatten,socker och ättika i en kastrull.Tillsätt kålrabbin och låt koka 1 min,ställ åt sidan.
Skär silverlöken i klyftor.Skär minimorötter i slantar.Skär kycklinglårfilén i strimlor.
Kyckling:Fräs kyckling,lök och morotsslantar i smör i en stekgryta/stekpanna.
Krydda med salt och svartpeppar.Pudra över vetemjöl.Tillsätt gräddmjölken och buljongtärningen.
Låt sjuda 6-7 minuter tills kycklingen är väl genomstekt.
Minimorötter:Bryn minimorötter i lite smör i en stekpanna 2-3 minuter.Strö över dill och krydda med salt.
Häll bort lagen från kålrabbin.Lägg upp i en skål.
Pressa potatisen i en potatismospräss.Servera kycklingen i sötsyrlig sås,dillstekta morötter och picklad kålrabbi.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|