Direktlänk till inlägg 31 januari 2017

Kyckling i sötsyrlig dillsås med picklad kålrabbi och dillstekta morötter

Av Carina Andersson - Tisdag 31 jan 19:45

  

Kyckling i sötsyrlig dillsås med picklad kålrabbi och dillstekta morötter


2 portioner


Ingredienser:


450 g potatis


Picklad kålrabbi:

1/2 kålrabbi (max 150 g )

1 1/2 dl vatten

1 msk socker

1 1/2 msk ättika 12%


Kyckling:

1 silverlök

50 g minimorötter

300 g kycklinglårfilé

1/2 msk vetemjöl

2 1/2 dl gräddmjölk

1/3 tärning kycklingbuljong

salt

peppar

smör

3/4 msk socker

3/4 msk ättika 12%

1/4 ask dill


Minimorötter:

150 g minimorötter

1/4 ask dill

salt

smör



Gör så här:

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.


Picklad kålrabbi: Skala och skär kålrabbi i små tärningar.Koka upp vatten,socker och ättika i en kastrull.Tillsätt kålrabbin och låt koka 1 min,ställ åt sidan.

Skär silverlöken i klyftor.Skär minimorötter i slantar.Skär kycklinglårfilén i strimlor.


Kyckling:Fräs kyckling,lök och morotsslantar i smör i en stekgryta/stekpanna.

Krydda med salt och svartpeppar.Pudra över vetemjöl.Tillsätt gräddmjölken och buljongtärningen.

Låt sjuda 6-7 minuter tills kycklingen är väl genomstekt.


Minimorötter:Bryn minimorötter i lite smör i en stekpanna 2-3 minuter.Strö över dill och krydda med salt.


Häll bort lagen från kålrabbin.Lägg upp i en skål.


Pressa potatisen i en potatismospräss.Servera kycklingen i sötsyrlig sås,dillstekta morötter och picklad kålrabbi.



Smaklig måltid

/Carina




 
ANNONS
 
Marita Jansson

Marita Jansson

Söndag 5 feb 11:06

Vilka härliga recept. Startade denna blogg i går kväll. Bor i Norrtälje. Vi äter också vilt eftersom gubben jagar. Denna måste man ju följa. Ibland får man kortis i hjärnan på maträtter.

http://m-g-jansson.bloggplatsen.se

Carina Andersson

Söndag 5 feb 17:23

Tack. Hoppas du hittar något som lockar dig och dina smaklökar.
Med vänlig hälsning Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 26 juli 13:15


   Kycklingkebab med harissa,vitlöksrostad aubergine och persiljeyoghurt   2 portioner   Ingredienser: 1 aubergine 3 vitlöksklyftor 2 1/2 msk fryst persilja 1 dl rysk yoghurt 1 msk mild senap 1/2 tsk spiskummin 300 g kyckling...

Av Carina Andersson - Fredag 14 juli 08:15


   Smördegstarte med färskpotatis,dillstekt lök och bakad gräddfil   2 portioner Ingredienser: 300 g färskpotatis 1 ägg 1 gul lök 1 msk smör 1 msk fryst dill + till garnering 2 smördegsplattor 1 1/2 dl gräddfil 1 knippe grön s...

Av Carina Andersson - Onsdag 12 juli 15:00


   Vildsvin satay med jordnötter och grillad pak soi   2 portioner   Ingredienser: 300 g vildsvinskotletter ( går även bra med gris) 2 grillspett 4 vitlöksklyftor 1/2 dl + 1 msk japans soja 1 schalottenlök 2 msk finhackad ingefä...

Av Carina Andersson - Onsdag 12 juli 14:50


   Blåbärspaj med knäckigt kardemummatäcke!   Ingredienser fyllning:1 liter blåbär1 dl socker1 msk maizena1 msk nypressad citronjuice1 krm salt Kardemummaknäckiga täcket:150 g smör2 msk mjölk0,5 dl ljus sirap3 dl havregryn2 dl socker1,5 dl ve...

Av Carina Andersson - Tisdag 11 juli 10:00


   Ljummen sallad med varmrökt lax,kapris och citron   2 portioner   Ingredienser: 250 g varmrökt lax 500 g färskpotatis 1 msk flytande honung 1 msk dijonsenap 1 burk kapris 1 citron 1/2 rödlök 150 g haricots verts 250 g v...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se