Direktlänk till inlägg 31 januari 2017

Kyckling i sötsyrlig dillsås med picklad kålrabbi och dillstekta morötter

Av Carina Andersson - 31 januari 2017 19:45

  

Kyckling i sötsyrlig dillsås med picklad kålrabbi och dillstekta morötter


2 portioner


Ingredienser:


450 g potatis


Picklad kålrabbi:

1/2 kålrabbi (max 150 g )

1 1/2 dl vatten

1 msk socker

1 1/2 msk ättika 12%


Kyckling:

1 silverlök

50 g minimorötter

300 g kycklinglårfilé

1/2 msk vetemjöl

2 1/2 dl gräddmjölk

1/3 tärning kycklingbuljong

salt

peppar

smör

3/4 msk socker

3/4 msk ättika 12%

1/4 ask dill


Minimorötter:

150 g minimorötter

1/4 ask dill

salt

smör



Gör så här:

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.


Picklad kålrabbi: Skala och skär kålrabbi i små tärningar.Koka upp vatten,socker och ättika i en kastrull.Tillsätt kålrabbin och låt koka 1 min,ställ åt sidan.

Skär silverlöken i klyftor.Skär minimorötter i slantar.Skär kycklinglårfilén i strimlor.


Kyckling:Fräs kyckling,lök och morotsslantar i smör i en stekgryta/stekpanna.

Krydda med salt och svartpeppar.Pudra över vetemjöl.Tillsätt gräddmjölken och buljongtärningen.

Låt sjuda 6-7 minuter tills kycklingen är väl genomstekt.


Minimorötter:Bryn minimorötter i lite smör i en stekpanna 2-3 minuter.Strö över dill och krydda med salt.


Häll bort lagen från kålrabbin.Lägg upp i en skål.


Pressa potatisen i en potatismospräss.Servera kycklingen i sötsyrlig sås,dillstekta morötter och picklad kålrabbi.



Smaklig måltid

/Carina




 
ANNONS
 
Marita Jansson

Marita Jansson

5 februari 2017 11:06

Vilka härliga recept. Startade denna blogg i går kväll. Bor i Norrtälje. Vi äter också vilt eftersom gubben jagar. Denna måste man ju följa. Ibland får man kortis i hjärnan på maträtter.

http://m-g-jansson.bloggplatsen.se

Carina Andersson

5 februari 2017 17:23

Tack. Hoppas du hittar något som lockar dig och dina smaklökar.
Med vänlig hälsning Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 20:30


   Limemarinerad kyckling med rostad vitlök- och sojayoghurt   4 portioner   Ingredienser: 4 vitlöksklyftor 2 lime 1 1/2 msk socker 2 tsk sambal oelek 3 msk japans soja 600 g kycklingfilé   4 portioner vildris   Vitlök- ...

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 19:45

   Fransk chokladtarte med kanderade valnötter och grädde   Ingredienser: 100 g mörk choklad 100 smör bakplåtspapper   3 ägg 1 dl strösocker 1/2 dl vetemjöl   Ganache: 100 g mörk choklad 100 g smör 1/2 dl honung   10...

Av Carina Andersson - Fredag 6 april 16:00


   Grön avokado-gazpacho med chilimarinerade räkor     Ingredienser:   Chilimarinerade räkor: 2 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 burk räkor rivet skal från 1 lime 1 msk olivolja   Gazpacho: 1 vitlöksklyfta 1/2 ask mynta 1...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:45


   Västerbottenpaj med röd caviar,gräddfil och dill     Ingredienser: 1 rulle pajdeg 3 ägg 3 dl vispgrädde 2 krm salt 2 påsar västerbottenost svartpeppar   1 rödlök 1 burk röd caviar 1/2 förpackning dill   Gör så här: ...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:15


   Croustades med sparriskräm   12 styckna   Ingredienser: 1 knippe grön sparris 12 mini croustades 1 dl smetana 1 tsk salt 1/2 msk vitvinsvinäger svartpeppar     Gör så här: Ansa sparrisen genom att ta bort den nedre tr...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se