Direktlänk till inlägg 12 april 2022

Krämig blomkåls- och potatiscurry

Av Carina Andersson - 12 april 2022 08:45

 

Krämig blomkåls- och potatiscurry

4 portioner

 

Ingredienser:

550 g Blomkål

2 st Gul lök

4 st Vitlöksklyftor

2 st Ingefära ( 4 msk)

4 st Tomater

600 g Potatis

1 g Chili flakes

4 g Spiskummin, malen

8 g Milda Mahal

8 g Gult currypulver

400 ml Kokosmjölk

1 tub Tomatpuré

8 g Grönsaksbuljong

1 kruka Koriander

4 st Naanbröd

2 tsk Salt

Svartpeppar

1 msk Olivolja

2 msk + 2 msk Smör

2 dl Vatten

 

Gör så här:


Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta fram smör så det blir rumstempererat. Skär blomkål i bitar lagom att äta. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära (oskalad) fint. Grovhacka tomat. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.



Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och en nypa salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills blomkål är gyllene och mjuk.

 

Hetta upp en skvätt olivolja och en klick smör [2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, krydda med salt  och sätt lock på. Stek i 5-6 min tills helt mjuk, rör då och då. Tillsätt ingefära, chili, kummin, Milda Mahal, potatis, Curry-on och hälften av vitlöken, och stek i 1 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.



Tillsätt kokosmjölk, tomatpuré, krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong. Krydda med salt  och peppar. Koka under lock på medelhög värme i 13-15 min, tills potatis är väldigt mjuk.

 

Finhacka hälften av korianderbladen. Mosa smör [2 msk], hackad koriander och resterande vitlök i en skål med en gaffel. Krydda smör med salt och peppar. Packa in naanbröd i folie och värm dem i ugnen i 4-5 min, tills genomvarma. Pensla de varma naanbröden med vitlökssmör.



Rör i färdig blomkål i curryn. Lägg upp curry i skålar och servera med vitlöksnaan och korianderblad.

 

 

Smaklig måltid

/Carina

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards