Alla inlägg under juni 2013
Olivpasta med salami
4 portioner
Gör så här:
Lycka till
Carina
Räk- och äggsallad med citrondressing
4 portioner
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Sockersaltad torsk med avokadokräm
4 portioner
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Järpar med ljummen portabellosallad
4 portioner
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Cheesecake med Bailey´s och kaffe
8-10 personer
Ingredienser
24 havreflarn
50 g smält smör
3 + 2 gelatinblad
250 g philadelphiaost
250 g mascarpone
1 dl Bailey’s Irish Cream
2 ägg
1.5 dl strösocker
1.5 dl grädde 40 %
1.5 dl starkt kaffe, gärna espresso
3 sockerbitar
Till servering
300 g jordgubbar 0.5 dl florsocker 1lime, rivet skal och saft efter smak physalis chokladlöv
Gör så här
1. Blötlägg 3 gelatinblad i rikligt med kallt vatten i ca 10 min.
2. Förbered en rund form med löstagbar kant (ca 28 cm i diameter) genom att klä den med bakplåtspapper.
3. Mixa havreflaren med det smälta smöret och tryck ner smuldegen i kakform.
4. Vispa philadelphiaosten med mascarponen och kaffelikören. Smält 3 blötlagda gelatinblad i 3 msk av denna blandning.
5. I separata skålar: vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädde tjockt.
6. Vänd ner grädden och äggvispet i philadelphiablandningen. Avsluta med att blanda i det smälta gelatinet.
7. Häll upp i smeten formen, täck över med aluminiumfolie eller plastfilm och ställ kallt över natten.
8. Dag 2 Blötlägg de sista 2 gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Smält gelatinbladen med kaffet och sockerbitarna. Låt svalna och häll över kakan när gelén börjar bli kall (men låt inte stå för länge då blir den svår att handskas med). Efter som kakan har stelnat under natten det blir ingen risk att gelén tränger genom. Ställ tillbaka i kylen.
9. Vid servering Garnera kakan med physalis, rosblad av choklad och servera med limemarinerade färska jordgubbar (skiva jordgubbarna och blanda dem med florsocker och lime).Skär upp kakan med vass kniv som doppats i hett vatten så får du riktigt fina snitt
Lycka till
/Carina
Kryddsmör med smak av ajvar
Ingredienser:
150 g smör
1/2 dl ajvar
salt
paprikapulver
Gör så här:
Lägg fram smöret en stund innan så att det blir mjukt ca 30 minter.,
Mixa smör med ajvar,salt och paprika pulver efter smak.
Lägg allt i en sprits och spritsa ut önskad storlek.Pudra över lite försiktigt med paprika pulver och flingsalt.Lägg dem i frysen.
Tag fram en stund innan ni ska äta.Perfekt att ha i frysen.
Lycka till
/Carina
Grillad lövbiff fylld med vitlöksost
4 portioner
Ingredienser:
8 lövbiffar
300 g färskost med vitlök
Grillspett (blötlagda)
4 hela vitlökar
salt,peppar
Tillbehör:
Bakad potatis
Sallad
Gör så här:
Fyll lövbiffen med färskosten och vik i hop på mitten.Försegla köttet med grillspett.Salta och peppra.
Halvera vitlöken.Lägg vitlöken på grillen och grilla dem mjuka,ca 10 minuter.Håll varmt.
Grilla köttet på hög värme, 1-2 minuter på varje sida.
Servera lövbiffarna med vitlöken,bakad potatis och en grönsallad.
Lycka till
/Carina
Grillad kyckling med tomat- och paprikasallad
4portioner
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|