Direktlänk till inlägg 9 juni 2013

Cheesecake med Bailey´s och kaffe

Av Carina Andersson - 9 juni 2013 16:19

 

Cheesecake med Bailey´s och kaffe


8-10 personer


Ingredienser

24 havreflarn

50 g smält smör

3 + 2 gelatinblad

250 g philadelphiaost

250 g mascarpone

1 dl Bailey’s Irish Cream

2 ägg

1.5 dl strösocker

1.5 dl grädde 40 %

1.5 dl starkt kaffe, gärna espresso

3 sockerbitar

Till servering

300 g jordgubbar 0.5 dl florsocker 1lime, rivet skal och saft efter smak physalis chokladlöv


Gör så här

1. Blötlägg 3 gelatinblad i rikligt med kallt vatten i ca 10 min.

2. Förbered en rund form med löstagbar kant (ca 28 cm i diameter) genom att klä den med bakplåtspapper.

3. Mixa havreflaren med det smälta smöret och tryck ner smuldegen i kakform.

4. Vispa philadelphiaosten med mascarponen och kaffelikören. Smält 3 blötlagda gelatinblad i 3 msk av denna blandning.

5. I separata skålar: vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädde tjockt.

6. Vänd ner grädden och äggvispet i philadelphiablandningen. Avsluta med att blanda i det smälta gelatinet.

7. Häll upp i smeten formen, täck över med aluminiumfolie eller plastfilm och ställ kallt över natten.

8. Dag 2 Blötlägg de sista 2 gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Smält gelatinbladen med kaffet och sockerbitarna. Låt svalna och häll över kakan när gelén börjar bli kall (men låt inte stå för länge då blir den svår att handskas med). Efter som kakan har stelnat under natten det blir ingen risk att gelén tränger genom. Ställ tillbaka i kylen.

9. Vid servering Garnera kakan med physalis, rosblad av choklad och servera med limemarinerade färska jordgubbar (skiva jordgubbarna och blanda dem med florsocker och lime).Skär upp kakan med vass kniv som doppats i hett vatten så får du riktigt fina snitt



Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards