Direktlänk till inlägg 9 juni 2013
Cheesecake med Bailey´s och kaffe
8-10 personer
Ingredienser
24 havreflarn
50 g smält smör
3 + 2 gelatinblad
250 g philadelphiaost
250 g mascarpone
1 dl Bailey’s Irish Cream
2 ägg
1.5 dl strösocker
1.5 dl grädde 40 %
1.5 dl starkt kaffe, gärna espresso
3 sockerbitar
Till servering
300 g jordgubbar 0.5 dl florsocker 1lime, rivet skal och saft efter smak physalis chokladlöv
Gör så här
1. Blötlägg 3 gelatinblad i rikligt med kallt vatten i ca 10 min.
2. Förbered en rund form med löstagbar kant (ca 28 cm i diameter) genom att klä den med bakplåtspapper.
3. Mixa havreflaren med det smälta smöret och tryck ner smuldegen i kakform.
4. Vispa philadelphiaosten med mascarponen och kaffelikören. Smält 3 blötlagda gelatinblad i 3 msk av denna blandning.
5. I separata skålar: vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädde tjockt.
6. Vänd ner grädden och äggvispet i philadelphiablandningen. Avsluta med att blanda i det smälta gelatinet.
7. Häll upp i smeten formen, täck över med aluminiumfolie eller plastfilm och ställ kallt över natten.
8. Dag 2 Blötlägg de sista 2 gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Smält gelatinbladen med kaffet och sockerbitarna. Låt svalna och häll över kakan när gelén börjar bli kall (men låt inte stå för länge då blir den svår att handskas med). Efter som kakan har stelnat under natten det blir ingen risk att gelén tränger genom. Ställ tillbaka i kylen.
9. Vid servering Garnera kakan med physalis, rosblad av choklad och servera med limemarinerade färska jordgubbar (skiva jordgubbarna och blanda dem med florsocker och lime).Skär upp kakan med vass kniv som doppats i hett vatten så får du riktigt fina snitt
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|