Direktlänk till inlägg 9 juni 2013

Järpar med ljummen portabellosallad

Av Carina Andersson - 9 juni 2013 20:30

 

Järpar med ljummen portabellosallad


4 portioner



Ingredienser

  • 900 g färskpotatis

Järpar

  • 2   vitlöksklyftor
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 2   ägg
  • ca 420 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk olja

Portabellosallad

  • ca 200 g portabellosvamp
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2   kruka persilja
  • 1/2   påse rucola (à 65 g)
  • salt och peppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl gräddfil

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  • Järpar: Skala och pressa vitlöken. Blanda den med ströbröd, vatten och ägg i en stor bunke. Låt stå någon minut. Blanda ner färsen, salt och peppar, gärna med elvisp. Forma till 8 järpar (för 4 port) och stek dem gyllenbruna i hälften av oljan. Stek dem klara mitt i ugnen ca 8 minuter.
  • Portabellosallad: Skölj, ansa och skär svampen i bitar. Stek den i resten av oljan.
  • Dela tomaterna i halvor och hacka persiljan. Blanda det med svampen och rucolan i en skål. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  • Smaka av gräddfilen med salt och peppar.
  • Servera järparna med potatis, sallad och gräddfil.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards