Direktlänk till inlägg 27 november 2013

Frasig fisk med currysallad

Av Carina Andersson - 27 november 2013 19:33

  

Frasig fisk med currysallad


4 portioner



Ingredienser

  • 700 g Alaska pollock filé
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 2 dl polentagryn

Gör så här:

  • Tina fisken.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till grönsakerna.
  • Skala löken och äpplet, finhacka löken och tärna äpplet. Fräs löken tillsammans med hälften av olivoljan och curry. Vänd ner äpplet mot slutet och låt det bli varmt. Låt svalna.
  • Skär buketter av blomkålen. Skala och skär morötterna i slantar.
  • Koka grönsakerna ca 5 minuter. Häll av och skölj med kallt vatten. Låt rinna av.
  • Blanda curryfräset med blomkål, morötter, senap och gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter innan servering så att smaken blandar sig.
  • Salta och peppra fisken och vänd den i uppvispat ägg. Panera sedan i polentagryn.
  • Stek fisken i resterande olivolja och servera med currysallad och ris.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 28 feb 16:22


  Dovrygg  tagliata med rostad vitlökssås   4 portioner   Ingredienser: 900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 2 st dovrygg  2 dl majonnäs   65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, ros...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 15:30


  Dovhjorts i panna med bacon och färskost   4 portioner Ingredienser:   500 g dovhjort (innanlår)   8 steklökar   140 g bacon,
tärnat   1 paprika, gul eller röd   1 dl vatten   1 msk kalvf...

Av Carina Andersson - Söndag 19 jan 14:15


  Teriyaki färs   4 portioner Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs 2 dl teriyakisås 0,5 dl japans soja 1 röd paprika 150 g sockerärtor 3 salladslökar 1 röd chili olja salt  peppar   Gör så här: Skär paprikan och sallad...

Av Carina Andersson - 2 december 2024 07:45


  Saffransrisoni med lax   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer 180 g soltorkade tomater 1 gul lök 3 vitöksklyftor 1 g saffran (2 påsar) 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 300 g risoni 1 1/2 dl vispgrädde 65 ...

Av Carina Andersson - 26 november 2024 12:50


  Saffranssnittar   Ingreienser: 150 g smör 0,5 dl ljus sirap 1 g saffran 5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk pakpulver     Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader). Smält 1 m...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards