Direktlänk till inlägg 27 november 2013

Frasig fisk med currysallad

Av Carina Andersson - 27 november 2013 19:33

  

Frasig fisk med currysallad


4 portioner



Ingredienser

  • 700 g Alaska pollock filé
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 2 dl polentagryn

Gör så här:

  • Tina fisken.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till grönsakerna.
  • Skala löken och äpplet, finhacka löken och tärna äpplet. Fräs löken tillsammans med hälften av olivoljan och curry. Vänd ner äpplet mot slutet och låt det bli varmt. Låt svalna.
  • Skär buketter av blomkålen. Skala och skär morötterna i slantar.
  • Koka grönsakerna ca 5 minuter. Häll av och skölj med kallt vatten. Låt rinna av.
  • Blanda curryfräset med blomkål, morötter, senap och gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Låt stå minst 10 minuter innan servering så att smaken blandar sig.
  • Salta och peppra fisken och vänd den i uppvispat ägg. Panera sedan i polentagryn.
  • Stek fisken i resterande olivolja och servera med currysallad och ris.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards