Direktlänk till inlägg 23 november 2020

Vitkålstimbal och örtsås

Av Carina Andersson - 23 november 2020 18:45

 

Vitkålstimbal och örtsås


6 personer


Ingredienser:

1/2 litet vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
65 g babyspenat (1 liten påse)
1/2 msk smör att steka i
150 g färskost
1 dl vispgrädde
1 äggula
1 dl lagrad ost
salt, peppar


Örtsås:
1 schalottenlök
2 tsk smör
1 msk tomatpuré
1 dl vitt torrt vin
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1,5 msk kalvfond
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad körvel
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk torkad timjan
svartpeppar


Gör så här:

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 225 gr.
Smöra en stor form eller om du hellre vill ha portionsformar.
Skär vitkålen i tunna strimlor och sedan på tvären. Finhacka lök och riv vitlöken. Fräs vitlöken med lök och vitlök i ca 7-8 minuter. Det ska bara mjukna, inte få färg.
Rör ner spenaten. När spenaten krympt ihop rör ner färskost, grädde och stäng av plattan. Rör ner äggula och riven ost. Salta och peppra något.
Fördela blandningen i formen/formarna och grädda sedan i ca 30 min.

Gör såsen under tiden , se beskrivning nedan.
Lägg över aluminiumfolie om de ser ut att få lite för mycket färg.


Såsen: Fräs löken i smör i en liten kastrull, det ska inte få någon färg. Tillsätt tomatpuré och fräs en liten stund. Häll i vitt vin, grädde, creme fraiche och kalvfond.
Låt såsen puttra i ca 10 minuter. Rör ner alla örter och smaka av.


Servera till kött eller kyckling.


Smaklig måltid

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards