Direktlänk till inlägg 2 mars 2019

Malaysisk soppa med räkor, citrongräs, tatsoi och löskokt ägg

Av Carina Andersson - Lördag 2 mars 16:15

  

Malaysisk soppa med räkor, citrongräs, tatsoi och löskokt ägg


2 portioner


Ingredienser:

  • 1 st ägg

  • 2 st röd chili

  • 1 förp kokosmjölk (250 ml)

  • 1 burk räkor (360g)

  • 1/2 st gul lök

  • 1/2 st purjolök

  • 1 bit ingefära

  • 3 st citrongräs

  • 1/2 st gurka

  • 1 kruka tatsoi

  • 20 g pistagenötter

  • 4 dl vatten

  • 2 klyfta vitlök

  • 1 1/2 tärning kycklingbuljong

  • 1 tsk japansk soja

  • 1 tsk tomatpuré

  • 1 tsk socker



    Gör så här:

    • Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner 1 ägg och koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten.


    • Chilipasta: Dela röd chili på längden och skrapa ur kärnhuset. Grovhacka chilin.

      Finhacka gul lök, ingefära och vitlöksklyftor.

      Lägg allt i en mortel tillsammans med pistagenötter, tomatpuré och socker.

      Mortla till en smet (har du ingen mortel går det bra att mixa ihop allt med stavmixer).


    • Soppa: Krossa roten på citrongrässtjälkarna. Fräs chilipastan i en kastrull med olja 1-2 min.

      Tillsätt vatten, citrongräs och kycklingbuljong. Låt sjuda 5-7 min.

      Tillsätt kokosmjölk och sjud ytterligare 2-3 min. Smaka av med japansk soja (ca 1 tsk).

      Plocka bort citrongrässtjälkarna.


    • Skala och fintärna gurka. Lägg upp i en skål. Häll av räkorna. Skala och halvera ägget.

    • Finstrimla den gröna delen på purjolöken, skär resten i cm-tjocka bitar. 

      Tillsätt purjolöksbitarna till soppan. Låt sjuda 1-2 min, vänd ner tatsoi och finstrimlad purjolök.


    • Lägg räkorna i 2 djupa tallrikar. Toppa med krämig soppa och ägghalvor. Servera med gurka.



      Smaklig måltid

      /Carina

 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:42


   Jordgubbspannacotta   4 portioner   Ingredienser: 2 gelatinblad200 g jordgubbar1 lime – zest och juice1 tsk vaniljsocker5 dl vispgrädde1 dl strösocker     Gör så här:1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minute...

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:30


   Grillad lax med asiatisk sallad och srirachadressing   4 portioner Ingredienser: Lax 360 g lax 0.5 st krukor Koriander - färsk 2 tsk Fänkål Krydda 2 tsk Chiliflakes 0.5 tsk Flingsalt Asiatisk sallad 1 st Romansallat ...

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:21


   Citronsås 3-4 personer   Ingredienser: 1 dl vispgrädde 2 dl créme fraiche 1 fiskbuljong 1 citron citronpeppar   Gör så här: Värm vispgrädde och créme fraicken tillsammans med buljongen försiktigt. Riv skalet från citronen...

Av Carina Andersson - Tisdag 2 juli 14:50


   Budapesttårta med syrlig jordgubbsgrädde   Ingredienser:   Budapestbottnar: 140 g hasselnötter 6 stora äggvitor 2 dl strösocker (till äggvispet) 1 dl majsstärkelse 2 dl strösocker (till hasselnötterna) Syrlig jordgubbsgrädde...

Av Carina Andersson - Tisdag 2 juli 14:46


   Karibisk coleslaw 6-8 personer Ingredienser: 1 kg vitkål (gärna spetskål)2 st morötter1 röd lök1 röd paprika1 mogen mango1 liten burk ananasringar1 färsk chili (valfritt)1,5 tsk dijonsenap3/4 dl majonnäsSalt & peppar Gör så här: ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se