Direktlänk till inlägg 21 juni 2017

Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostad sesamfrön

Av Carina Andersson - Onsdag 21 juni 09:00

  

Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris

1/2 rödlök

1 tsk rödvinsvinäger

1/2 gurka

1 lime

1/2 röd chili

1/2 dl majonnäs

1 msk riven ingefära

2 1/2 msk kinesisk soja

2 msk ketchup

1 burk sesamfrön

300 g kycklinglårfilé

1 vitlöksklyfta

olja socker

salt

1 salladshuvud


Gör så här:

koka riset enligt anvisning på förpackningen.


Picklad rödlök: skiva rödlök i tunna skivor.Lägg löken i en skål,blanda 1 tsk socker med 1 tsk rödvinsvinäger.Ställ åt sidan.


Limemarinerad gurka: skär gurkan i tunna skivor och lägg i en skål.Finriv skalet från en 1/2 lime och pressa saften från en 1/2 lime och blanda med gurkan och 1/2 krm salt.


Chilimajonnäs: finhacka röd chili.Lägg i en liten skål och blanda med majonnäs och 1/2 krm salt.


Hoisinsås: finriv ingefära och lägg i en liten skål.Blanda med kinesisk soja,ketchup och 2 tsk socker.


Rosta 1 burk sesamfrön i en torr stekpanna.Blanda ner hälften av de rostade sesamfröna i det kokta riset.


Strimla kycklinglårfilé (låt fettet sitta kvar,det smälter vid tillagnin och ger en mustigare smak).

Fräs kycklingen och 1 pressad vitlök i lite olja i en stekpanna 3-4 minuter.

Tillsätt hoisinsåsen och låt koka i hop 1-2 minuter,tills kycklingen är helt genomstekt.


Plocka bladen från salladshuvudet och klyfta 1/2 lime.

Servera hoisinkycklingen,picklad rödlök,limemarinerad gurka och chilimajonnäs i salladsblad.Toppa med resten av de rostade sesamfröna.Servera med ris och limeklyftor.



Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 15 okt 19:03


   Smakrik hjortgryta i Crock Pot   4 portioner   Ingredienser: 1,2-1,3 kg hjortgrytbitar 2 msk vegetabilisk olja 1 stor lök 1 stor röd paprika i bitar En bit ingefära, riven eller finhackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 röd chili ...

Av Carina Andersson - Torsdag 12 okt 19:34


   Pasta penne med portabellosvamp & ostsås   4 portioner   Ingredienser: 4 dl Kelda pastasås portabellosvamp & ost 300 g pasta penne 1/2 zucchini 3 msk smör 1 krm salt 1 krm svartpeppar 150 g halloumi 2 msk hackad färsk per...

Av Carina Andersson - Tisdag 10 okt 19:00


   Hjortgryta i Crock Pot   Ingredienser: 7 hg grytbitar av hjort2-3 morötter1 gul lök 1/2 kålrot 5 vitlöksklyftor1 dl rödvin1 dl vatten0,5 dl viltfond2 msk soja2 tsk maizena2 dl creme fraichesalt o peppar     Gör så här: Bryn gry...

Av Carina Andersson - Söndag 8 okt 11:21


   Pulled pork på vildsvin   ca 4 - 6 portioner   Ingredienser: Cirka 2 kg vildsvinskött4 gula lökar, skalade och klyftade8 vitlöksklyftor, skalade och skivade2 msk salt1 tsk svartpeppar, mald1 msk mald koriander1 msk spiskummin2 tsk caye...

Av Carina Andersson - Torsdag 28 sept 10:00


   Krämig svampsoppa med shiitake,färsk timjan och parmesangratinerad ciabatta   2 portioner   Ingredienser: 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 150 g champinjoner olja 1/2 krm salt svartpeppar 1 tsk vitvinsvinäger 6 dl vatten 1 tä...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se