Direktlänk till inlägg 21 juni 2017

Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostad sesamfrön

Av Carina Andersson - Onsdag 21 juni 09:00

  

Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris

1/2 rödlök

1 tsk rödvinsvinäger

1/2 gurka

1 lime

1/2 röd chili

1/2 dl majonnäs

1 msk riven ingefära

2 1/2 msk kinesisk soja

2 msk ketchup

1 burk sesamfrön

300 g kycklinglårfilé

1 vitlöksklyfta

olja socker

salt

1 salladshuvud


Gör så här:

koka riset enligt anvisning på förpackningen.


Picklad rödlök: skiva rödlök i tunna skivor.Lägg löken i en skål,blanda 1 tsk socker med 1 tsk rödvinsvinäger.Ställ åt sidan.


Limemarinerad gurka: skär gurkan i tunna skivor och lägg i en skål.Finriv skalet från en 1/2 lime och pressa saften från en 1/2 lime och blanda med gurkan och 1/2 krm salt.


Chilimajonnäs: finhacka röd chili.Lägg i en liten skål och blanda med majonnäs och 1/2 krm salt.


Hoisinsås: finriv ingefära och lägg i en liten skål.Blanda med kinesisk soja,ketchup och 2 tsk socker.


Rosta 1 burk sesamfrön i en torr stekpanna.Blanda ner hälften av de rostade sesamfröna i det kokta riset.


Strimla kycklinglårfilé (låt fettet sitta kvar,det smälter vid tillagnin och ger en mustigare smak).

Fräs kycklingen och 1 pressad vitlök i lite olja i en stekpanna 3-4 minuter.

Tillsätt hoisinsåsen och låt koka i hop 1-2 minuter,tills kycklingen är helt genomstekt.


Plocka bladen från salladshuvudet och klyfta 1/2 lime.

Servera hoisinkycklingen,picklad rödlök,limemarinerad gurka och chilimajonnäs i salladsblad.Toppa med resten av de rostade sesamfröna.Servera med ris och limeklyftor.



Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 18:15


   Kycklingfilé med ört-och gräddfilshollandais och vitlöksrostad blomkål   2 portioner   Ingredienser: 1 Blomkål 1 citron 3 vitlöksklyftor 500 g färskpotatis 2 tsk torkad oregano 3/4 tsk torkad rosmarin 300 g kycklingfilé 2...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:55


   Kikärtsburgare med rostad sötpotatis   4 portioner   Ingredienser: 900g sötpotatisar 1 tsk olja salt och peppar Burgare 1 förp kokta kikärter (ā 380 g) 2 ägg 200 g halloumiostar 1 vitlöksklyfta 1 dl ströbröd 2 krm p...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:52


   Varmrökt lax med ljummen potatissallad   4 portioner   Ingredienser: 900g delikatesspotatisar 4 ägg 150 g haricots verts 1/2 förp rädisor (ā 125 g) 1 citron 1 msk riven färsk pepparrot 2 dl gräddfil salt och peppar 1/2 co...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:46


   Spaghetti med bresaola,tomater och oliver   4 portioner   Ingredienser: 4port spaghetti 1/2 dl solroskärnor salt 1 kruka basilika 250 g babyplommontomater 1 burk svarta oliver (ā 235 g) 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 2 t...

Av Carina Andersson - Tisdag 8 aug 09:45


   Bocadillo med kryddstekt viltfärs,rökt paprika och salsa romesco   2 portioner   Ingredienser: 1 röd paprika 1 förpackning ciabatta 25 g mandelspån 250 g viltfärs 2 vitlöksklyftor 2 tsk paprika smpked 1/2 tsk torkad rosmari...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se