Direktlänk till inlägg 5 juni 2017

Rådjurssadel med basilikaolja,sparris,halloumi och citronyoghurt

Av Carina Andersson - 5 juni 2017 21:30

  

Rådjurssadel med basilikaolja,sparris,halloumi och citronyoghurt


Ingredienser:

Rådjurssadel

Marina:

1 dl olivolja

1/2 dl kinesisk soja

1 msk flytande honung

1 msk sambal oleke

3 vitlöksklyftor

salt

svartpeppar

rosmarin


250 g grön sparris

400 g halloumiost


Basilikaolja

1 vitlöksklyfta

1/2 kruka basilika

1 msk olivolja

Citronyoghurt

1/2 citron

1/2 kruka persilja

2 dl matyoghurt



Gör så här:

Blanda i hop marinaden och lägg rådjurssadeln i en påse och häll över marinaden.Låt köttet ligga i marinaden några timmar eller över natten.Tag fram köttet minst en timme innan tillagning så det får rumstemperatur.

Stek eller grilla rådjurssadeln.Använd en termometer i köttet.Rådjurssadeln är klar vid temperatur på 65–70 grader


Bryt av den nedre delen av sparrisen.Skär halloumin i skivor och stek dem i oljan i en stekpanna tillsammans med sparrisen eller lägg det på grillen.


Basilikaolja: Skala och pressa vitlöken. Hacka basilikan och blanda den med vitlöken och olivoljan.

Citronyoghurt: Riv det yttersta skalet av citronen och hacka persiljan. Blanda med yoghurten och smaka av med salt och peppar.


Låt rådjurssadeln vila en stund innan du skär den i skivor och serverar tillsammans med grillad/stekt sparris,halloumi, basilikaolja och citronyoghurt.


Smaklig måltid

/Carina



 
ANNONS
 
Anna

Anna

5 juni 2017 22:54

Wow vad smarrigt. Mästerkocken nästa?

http://nouw.com/annabellas

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:30


   Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta och mangosalsa   2 portioner   Ingredienser: 1 sötpotatis salt olja svartpeppar   Morotsaioli: 1 morot 1 lime 1 äggula a msk olja 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   Mynta...

Av Carina Andersson - Lördag 17 feb 16:00


   Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter   2 portioner   Ingredienser: liten kalvkronhjortsstek smör salt peppar   Rödbetsfrittata: 500 g rödbetor 1 bakpotatis 2 msk vetemjöl 1 msk torkad ro...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:45


   Vildsvinskarré med kålrabbikimchi,sesamstekt spenat och röskoktägg   2 portioner   Ingredienser: 1 ägg 2 portioner ris   Dressing: 3 msk hackad ingefära 1 vitlöksklyfta 1 1/2 msk japans soja 1 msk tomatpuré 1 1/2 tsk so...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 20:30


   Laxgryta med fänkålsfrön,saffran,lax och dillpesto   2 portioner   Ingredienser:   Dillpesto: 1 kruka dill 30 g riven parmesan 1 msk olja 1 msk vatten 1 vitlöksklyfta 1 krm salt   2 surdegspavé olja 1 vitlöksklyft...

Av Carina Andersson - Torsdag 15 feb 19:45


   Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 1 1/2 tsk torkad timjan 1/2 tsk salt bakplåtspapper olja   300 g kalkonfilé smör   Rotselleripurè: 250 g rotsell...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se