Direktlänk till inlägg 5 juni 2017
Kryddstekt indisk kyckling med ärt- och fetaostsallad och myntacréme
2 portioner
Ingredienser:
1/2 förpackning fetaost
1 dl gräddfil
1/2 förpackning gröna ärtor
ca 300 g kycklingfilé
1 ask munta
1 rödlök
1 förpackning sugarsnaps
1 vitlöksklyfta
2 portioner ris
1/ tsk cayennepeppar
3/4 tsk malen kardemumma
1/2 msk paprikapulver
1/2 msk socker
1 tsk spiskummin
salt
olja
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grade.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Myntacréme: finstrimla bladen från en halv ask mynta och finhacka en halv rödlök.Lägg det i en skål och blanda med gräddfil,vitlök och 1 krm salt.
Kryddblandningen: blanda paprikapulver,socker,spiskummin,malen kardemumma,cayennepeppar och 1/2 tsk salt i en skål.
Skär kycklingfilén i mindre bitar och blanda i kryddblandningen.Stek på medelvärme i lite olja 1-2 minuter per sida.Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 8-10 minuter,eller tills kycklingen är helt genomstekt.
Finstrimla sugarsnaps.Smula fetaost.Lägg allt i en salladsskål tillsammans med 1/2 hackad rödlök.
Koka ärtor 1/2 min i lättsaltat vatteb i en liten kastrull.Häll av och blanda ner i salladsskålen.
Servera kryddstekt kyckling med ärt- och fetaostsallad,ris och myntacréme.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|