Direktlänk till inlägg 29 maj 2017

Älgkalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill

Av Carina Andersson - Måndag 29 maj 21:52

  

Älgkalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill


4 portioner


Ingredienser:

Ris

  • 4 port ris (eller annat gryn)

Biffar

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • ca 500 g älgkalvfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olja

Rädisor

  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 citron
  • 1 ask färsk dill (ā 20 g)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 125 g rädisor

Gör så här:

  • Ris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Biffar: Blanda ströbrödet med vatten och ägg i en bunke och låt svälla. Rör sedan i färs, pressad vitlök och kryddor. Forma till 8 biffar (för 4 port) och bryn dem i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.  Vänd då och då. 
  • Rädisor: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna. 
  • Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Grovhacka dillen och blanda med gräddfil, sesamfrön, citronskal och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Ansa och skiva rädisorna. Vänd ner dem i dressingen.
  • Servera biffarna med riset och dem krämiga rädisorna.

Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 18:15


   Kycklingfilé med ört-och gräddfilshollandais och vitlöksrostad blomkål   2 portioner   Ingredienser: 1 Blomkål 1 citron 3 vitlöksklyftor 500 g färskpotatis 2 tsk torkad oregano 3/4 tsk torkad rosmarin 300 g kycklingfilé 2...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:55


   Kikärtsburgare med rostad sötpotatis   4 portioner   Ingredienser: 900g sötpotatisar 1 tsk olja salt och peppar Burgare 1 förp kokta kikärter (ā 380 g) 2 ägg 200 g halloumiostar 1 vitlöksklyfta 1 dl ströbröd 2 krm p...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:52


   Varmrökt lax med ljummen potatissallad   4 portioner   Ingredienser: 900g delikatesspotatisar 4 ägg 150 g haricots verts 1/2 förp rädisor (ā 125 g) 1 citron 1 msk riven färsk pepparrot 2 dl gräddfil salt och peppar 1/2 co...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:46


   Spaghetti med bresaola,tomater och oliver   4 portioner   Ingredienser: 4port spaghetti 1/2 dl solroskärnor salt 1 kruka basilika 250 g babyplommontomater 1 burk svarta oliver (ā 235 g) 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 2 t...

Av Carina Andersson - Tisdag 8 aug 09:45


   Bocadillo med kryddstekt viltfärs,rökt paprika och salsa romesco   2 portioner   Ingredienser: 1 röd paprika 1 förpackning ciabatta 25 g mandelspån 250 g viltfärs 2 vitlöksklyftor 2 tsk paprika smpked 1/2 tsk torkad rosmari...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se