Direktlänk till inlägg 29 maj 2017

Älgkalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill

Av Carina Andersson - 29 maj 2017 21:52

  

Älgkalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill


4 portioner


Ingredienser:

Ris

  • 4 port ris (eller annat gryn)

Biffar

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • ca 500 g älgkalvfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olja

Rädisor

  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 citron
  • 1 ask färsk dill (ā 20 g)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 125 g rädisor

Gör så här:

  • Ris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Biffar: Blanda ströbrödet med vatten och ägg i en bunke och låt svälla. Rör sedan i färs, pressad vitlök och kryddor. Forma till 8 biffar (för 4 port) och bryn dem i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.  Vänd då och då. 
  • Rädisor: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna. 
  • Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Grovhacka dillen och blanda med gräddfil, sesamfrön, citronskal och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Ansa och skiva rädisorna. Vänd ner dem i dressingen.
  • Servera biffarna med riset och dem krämiga rädisorna.

Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 20:30


   Limemarinerad kyckling med rostad vitlök- och sojayoghurt   4 portioner   Ingredienser: 4 vitlöksklyftor 2 lime 1 1/2 msk socker 2 tsk sambal oelek 3 msk japans soja 600 g kycklingfilé   4 portioner vildris   Vitlök- ...

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 19:45

   Fransk chokladtarte med kanderade valnötter och grädde   Ingredienser: 100 g mörk choklad 100 smör bakplåtspapper   3 ägg 1 dl strösocker 1/2 dl vetemjöl   Ganache: 100 g mörk choklad 100 g smör 1/2 dl honung   10...

Av Carina Andersson - Fredag 6 april 16:00


   Grön avokado-gazpacho med chilimarinerade räkor     Ingredienser:   Chilimarinerade räkor: 2 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 burk räkor rivet skal från 1 lime 1 msk olivolja   Gazpacho: 1 vitlöksklyfta 1/2 ask mynta 1...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:45


   Västerbottenpaj med röd caviar,gräddfil och dill     Ingredienser: 1 rulle pajdeg 3 ägg 3 dl vispgrädde 2 krm salt 2 påsar västerbottenost svartpeppar   1 rödlök 1 burk röd caviar 1/2 förpackning dill   Gör så här: ...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:15


   Croustades med sparriskräm   12 styckna   Ingredienser: 1 knippe grön sparris 12 mini croustades 1 dl smetana 1 tsk salt 1/2 msk vitvinsvinäger svartpeppar     Gör så här: Ansa sparrisen genom att ta bort den nedre tr...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se