Direktlänk till inlägg 29 maj 2017

Libanesiska vildsvinsspett med persiljesallad,pommes och örtdressing

Av Carina Andersson - 29 maj 2017 21:45

  

Libanesiska vildsvinsspett med persiljesallad,pommes och örtdressing


4 portioner


Ingredienser:


Örtdressing -

1/2 knippe bladpersiljaa

1/2 kruka körvel

2 vitlöksklyftor

2 dl matyoghurt

1/2 tsk salt

1 citron


Pommes-

1 kg potatis

olja

salt

oregano


Spett-

1/2 dl ströbröd

1 dl mjölk

2 vitlöksklyftor

1 msk spiskummin

2 tsk mald koriander

1 tsk salt

1/2 tsk cayennepeppar

1/2 tsk malen kanel

500 g vildsvinsfärs

8 grillspett


Citrondressing-

2 msk pressad citronsaft

1/2 msk oregano

2 tsk olja

1/2 tsk salt

svartpeppar


Persiljesallad-

2 röda tomater

2 gula tomater

1 knippe bladpersilja

1 rödlök



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader. Ska du grilla spetten så tänd även grillen.


Örtyoghurt- finhacka bladpersilja och körvel. Lägg i en skål och blanda finrivet skal från  citronen.Pressa vitlökarna.

Blanda i matyoghurt och salt.


Pommes- skär potatisen i strimlor (1x1 cm). Lägg på en bakplåtsklädd plåt.Blanda med olja,salt och oregano.Tillaga i övre delen av ugnen ca 18-20 minuter.


Vildsvinsspett- blanda ströbröd med mjölk och pressa i vitlöken,spiskummin,mald koriander,salt,cayennepeppar och malen kanel.Blanda ner vildsvinsfärsen.

Använder du träspett måste du lägga dom i blöt en stund innan du trär påfärsen-

Forma färsen till 8 järpar.Trä upp järparna på grillspetten.


Citrondressing- blanda saften från citronen med oregano,olja,salt och svartpeppar i en salldsskål.


Persiljesallad - tärna tomaterna.Finhacka persiljan och rödlöken.Blanda ner allt i salladsskålen med citrondressingen.


Stek eller grilla vildsvinsspetten 3-4 minuter per sida,eller tills de är genomstekta/grillade.Stek eller grilla även den använda citronen tills den fått fin färg.


Servera nygrillade vildsvinsspett med pommes,örtdressing,persiljesallad och grillad tomat.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 20:30


   Limemarinerad kyckling med rostad vitlök- och sojayoghurt   4 portioner   Ingredienser: 4 vitlöksklyftor 2 lime 1 1/2 msk socker 2 tsk sambal oelek 3 msk japans soja 600 g kycklingfilé   4 portioner vildris   Vitlök- ...

Av Carina Andersson - Onsdag 18 april 19:45

   Fransk chokladtarte med kanderade valnötter och grädde   Ingredienser: 100 g mörk choklad 100 smör bakplåtspapper   3 ägg 1 dl strösocker 1/2 dl vetemjöl   Ganache: 100 g mörk choklad 100 g smör 1/2 dl honung   10...

Av Carina Andersson - Fredag 6 april 16:00


   Grön avokado-gazpacho med chilimarinerade räkor     Ingredienser:   Chilimarinerade räkor: 2 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 burk räkor rivet skal från 1 lime 1 msk olivolja   Gazpacho: 1 vitlöksklyfta 1/2 ask mynta 1...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:45


   Västerbottenpaj med röd caviar,gräddfil och dill     Ingredienser: 1 rulle pajdeg 3 ägg 3 dl vispgrädde 2 krm salt 2 påsar västerbottenost svartpeppar   1 rödlök 1 burk röd caviar 1/2 förpackning dill   Gör så här: ...

Av Carina Andersson - Torsdag 5 april 15:15


   Croustades med sparriskräm   12 styckna   Ingredienser: 1 knippe grön sparris 12 mini croustades 1 dl smetana 1 tsk salt 1/2 msk vitvinsvinäger svartpeppar     Gör så här: Ansa sparrisen genom att ta bort den nedre tr...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se