Direktlänk till inlägg 29 maj 2017

Libanesiska vildsvinsspett med persiljesallad,pommes och örtdressing

Av Carina Andersson - Måndag 29 maj 21:45

  

Libanesiska vildsvinsspett med persiljesallad,pommes och örtdressing


4 portioner


Ingredienser:


Örtdressing -

1/2 knippe bladpersiljaa

1/2 kruka körvel

2 vitlöksklyftor

2 dl matyoghurt

1/2 tsk salt

1 citron


Pommes-

1 kg potatis

olja

salt

oregano


Spett-

1/2 dl ströbröd

1 dl mjölk

2 vitlöksklyftor

1 msk spiskummin

2 tsk mald koriander

1 tsk salt

1/2 tsk cayennepeppar

1/2 tsk malen kanel

500 g vildsvinsfärs

8 grillspett


Citrondressing-

2 msk pressad citronsaft

1/2 msk oregano

2 tsk olja

1/2 tsk salt

svartpeppar


Persiljesallad-

2 röda tomater

2 gula tomater

1 knippe bladpersilja

1 rödlök



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader. Ska du grilla spetten så tänd även grillen.


Örtyoghurt- finhacka bladpersilja och körvel. Lägg i en skål och blanda finrivet skal från  citronen.Pressa vitlökarna.

Blanda i matyoghurt och salt.


Pommes- skär potatisen i strimlor (1x1 cm). Lägg på en bakplåtsklädd plåt.Blanda med olja,salt och oregano.Tillaga i övre delen av ugnen ca 18-20 minuter.


Vildsvinsspett- blanda ströbröd med mjölk och pressa i vitlöken,spiskummin,mald koriander,salt,cayennepeppar och malen kanel.Blanda ner vildsvinsfärsen.

Använder du träspett måste du lägga dom i blöt en stund innan du trär påfärsen-

Forma färsen till 8 järpar.Trä upp järparna på grillspetten.


Citrondressing- blanda saften från citronen med oregano,olja,salt och svartpeppar i en salldsskål.


Persiljesallad - tärna tomaterna.Finhacka persiljan och rödlöken.Blanda ner allt i salladsskålen med citrondressingen.


Stek eller grilla vildsvinsspetten 3-4 minuter per sida,eller tills de är genomstekta/grillade.Stek eller grilla även den använda citronen tills den fått fin färg.


Servera nygrillade vildsvinsspett med pommes,örtdressing,persiljesallad och grillad tomat.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:45


   Kryddstekt lax med citrondressade rotfrukter och rostad vitlöksyoghurt   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis 1 morot 1/2 blomkål 2 + 3 vilöksklyftor 1 citron 1/2 ask fryst persilja 1 dl rysk yoghurt 1 tsk torkad...

Av Carina Andersson - Onsdag 22 nov 19:15


   Soppa med blomkålscurry,koriander och frasiga kikärter   2 portioner   Ingredienser: 1/2 blomkål ( ca 400g ) 1/2 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 bit ingefära ( 2-3 msk ) 1 morot 1 msk tomatpuré 1/2 burk sesamfrön 1/2 tsk spisk...

Av Carina Andersson - Onsdag 15 nov 18:45


   Morotssoppa med ingefära och chili   4 portioner   Ingredienser: 500g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och  2 tärningar) 1 dl vi...

Av Carina Andersson - Måndag 6 nov 18:49


   Älgfärsbiffar med ärtsås och sockerstekta morötter   4 portioner   Ingredienser    • 900 g fast potatis   Bifffar • 1 dl vatten •  1/2 dl ströbröd • ca 500 g älgfärs • 1 msk senap •  1/2 ts...

Av Carina Andersson - Måndag 30 okt 19:30


  Lättrimmad sejrgg med vitvinssås,ljummen gurka och dillcrumble   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 1/2 ask + 1 msk fryst dill 1/4 dl ströbröd olivolja bakplåtspapper   5 dl vatten 300 g sejrygg flytande smör   ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se