Direktlänk till inlägg 29 maj 2017

Libanesiska vildsvinsspett med persiljesallad,pommes och örtdressing

Av Carina Andersson - Måndag 29 maj 21:45

  

Libanesiska vildsvinsspett med persiljesallad,pommes och örtdressing


4 portioner


Ingredienser:


Örtdressing -

1/2 knippe bladpersiljaa

1/2 kruka körvel

2 vitlöksklyftor

2 dl matyoghurt

1/2 tsk salt

1 citron


Pommes-

1 kg potatis

olja

salt

oregano


Spett-

1/2 dl ströbröd

1 dl mjölk

2 vitlöksklyftor

1 msk spiskummin

2 tsk mald koriander

1 tsk salt

1/2 tsk cayennepeppar

1/2 tsk malen kanel

500 g vildsvinsfärs

8 grillspett


Citrondressing-

2 msk pressad citronsaft

1/2 msk oregano

2 tsk olja

1/2 tsk salt

svartpeppar


Persiljesallad-

2 röda tomater

2 gula tomater

1 knippe bladpersilja

1 rödlök



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader. Ska du grilla spetten så tänd även grillen.


Örtyoghurt- finhacka bladpersilja och körvel. Lägg i en skål och blanda finrivet skal från  citronen.Pressa vitlökarna.

Blanda i matyoghurt och salt.


Pommes- skär potatisen i strimlor (1x1 cm). Lägg på en bakplåtsklädd plåt.Blanda med olja,salt och oregano.Tillaga i övre delen av ugnen ca 18-20 minuter.


Vildsvinsspett- blanda ströbröd med mjölk och pressa i vitlöken,spiskummin,mald koriander,salt,cayennepeppar och malen kanel.Blanda ner vildsvinsfärsen.

Använder du träspett måste du lägga dom i blöt en stund innan du trär påfärsen-

Forma färsen till 8 järpar.Trä upp järparna på grillspetten.


Citrondressing- blanda saften från citronen med oregano,olja,salt och svartpeppar i en salldsskål.


Persiljesallad - tärna tomaterna.Finhacka persiljan och rödlöken.Blanda ner allt i salladsskålen med citrondressingen.


Stek eller grilla vildsvinsspetten 3-4 minuter per sida,eller tills de är genomstekta/grillade.Stek eller grilla även den använda citronen tills den fått fin färg.


Servera nygrillade vildsvinsspett med pommes,örtdressing,persiljesallad och grillad tomat.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 18:15


   Kycklingfilé med ört-och gräddfilshollandais och vitlöksrostad blomkål   2 portioner   Ingredienser: 1 Blomkål 1 citron 3 vitlöksklyftor 500 g färskpotatis 2 tsk torkad oregano 3/4 tsk torkad rosmarin 300 g kycklingfilé 2...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:55


   Kikärtsburgare med rostad sötpotatis   4 portioner   Ingredienser: 900g sötpotatisar 1 tsk olja salt och peppar Burgare 1 förp kokta kikärter (ā 380 g) 2 ägg 200 g halloumiostar 1 vitlöksklyfta 1 dl ströbröd 2 krm p...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:52


   Varmrökt lax med ljummen potatissallad   4 portioner   Ingredienser: 900g delikatesspotatisar 4 ägg 150 g haricots verts 1/2 förp rädisor (ā 125 g) 1 citron 1 msk riven färsk pepparrot 2 dl gräddfil salt och peppar 1/2 co...

Av Carina Andersson - Söndag 13 aug 17:46


   Spaghetti med bresaola,tomater och oliver   4 portioner   Ingredienser: 4port spaghetti 1/2 dl solroskärnor salt 1 kruka basilika 250 g babyplommontomater 1 burk svarta oliver (ā 235 g) 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 2 t...

Av Carina Andersson - Tisdag 8 aug 09:45


   Bocadillo med kryddstekt viltfärs,rökt paprika och salsa romesco   2 portioner   Ingredienser: 1 röd paprika 1 förpackning ciabatta 25 g mandelspån 250 g viltfärs 2 vitlöksklyftor 2 tsk paprika smpked 1/2 tsk torkad rosmari...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se