Direktlänk till inlägg 11 maj 2017

Sparris med vitlök- och persiljepappardelle

Av Carina Andersson - Torsdag 11 maj 18:30

Sparris med vitlök- och persiljepappardelle


4 portioner


Ingredienser:

  • 1dl pumpakärnor

Sås

  • 250 g grön sparris
  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 3 morötter
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kokvatten från pastan
  • 1/2 kruka persilja

Pasta

  • 4 port färsk pappardelle med vitlök och persilja
  • 150 g salladsärter


Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Rosta pumpakärnorna i en torr och het stekpanna.
  • Sås: Ansa och dela sparrisen. Ansa och strimla salladslökarna. Skala, dela och skiva morötterna.
  • Stek morötterna i oljan i en stekpanna. Tillsätt sparris, pressad vitlök och salladslök mot slutet av stekningen. Krydda med salt och peppar. 
  • Blanda mjölken med majstärkelsen och rör ner i pannan. Tillsätt grädden och koka upp.
  • Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med salladsärtorna. Spara lite av pastavattnet att späda såsen med.
  • Grovhacka persiljan och vänd ner i såsen tillsammans med lite pastavatten.
  • Servera pastan med sås och rostade pumpakärnor.

Smaklig måltid

/Carina

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Onsdag 21 juni 09:00


   Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön   2 portioner   Ingredienser: 2 portioner ris 1/2 rödlök 1 tsk rödvinsvinäger 1/2 gurka 1 lime 1/2 röd chili 1/2 dl majonnäs 1 msk riven ingefära ...

Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:08


   Salsiccia med garden sallad   4 portioner   Ingredienser: Sallad 900 g potatis 1 msk kapris 1 msk dijonsenap 1 msk rödvinsvinäger 1 msk vatten 2 msk olivolja salt och peppar 125 g rädisor 1 rödlök 65 g babyspenat ...

Av Carina Andersson - Tisdag 13 juni 21:02


   Serranolindad torsk   4 portioner   Ingredienser: 900g potatis salt och peppar ca 600 g torskfilé 100 g serranoskinka 230 g olivmix 3 tomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1/2 tsk oregano 1/2 citron...

Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 21:30


   Rådjurssadel med basilikaolja,sparris,halloumi och citronyoghurt   Ingredienser: Rådjurssadel Marina: 1 dl olivolja 1/2 dl kinesisk soja 1 msk flytande honung 1 msk sambal oleke 3 vitlöksklyftor salt svartpeppar rosmarin ...

Av Carina Andersson - Måndag 5 juni 21:15


   Kryddstekt indisk kyckling med ärt- och fetaostsallad och myntacréme   2 portioner   Ingredienser: 1/2 förpackning fetaost 1 dl gräddfil 1/2 förpackning gröna ärtor ca 300 g kycklingfilé 1 ask munta 1 rödlök 1 förpackning s...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se