Direktlänk till inlägg 1 maj 2023
Fylld köttfärslimpa
Ingredienser:
2 gula lökar, finrivna
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 ägg
2,5 dl gräddfil eller liknande
1 dl havregryn
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk konc. kalvfond
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 tsk salladskrydda
1 msk japansk soja (tex Tamari)
1200 gr vildsvinsfärs
Till pensling: soja + smält smör
Fyllning:
2 bollar grovt riven mozzarella á 125 g
1 dl strimlade soltorkade tomater
70 g strimlad milano salami
grovt hackad basilika efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda ihop alla ingredienser utom köttfärsen och låt svälla i 10 minuter.
Blanda ner vildsvinsfärsen, tänk på att inte blanda för länge, då blir smeten seg. Forma en limpa i en ugnssäker form, öppna upp en skåra och lägg i fyllningen, nyp i hop färsen över så att fyllningen täcks,pensla med smält smör + soja.
Sätt in i ugnen i ca 45 minuter (innertemperatur 72 gr)
Gör en gräddsås på skyn, servera med pressad potatis.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|