Direktlänk till inlägg 15 februari 2015

Mufflonrygg med citronbulgur och morotsbearnaise

Av Carina Andersson - 15 februari 2015 19:00

  

Mufflonrygg med citronbulgur och morotsbearnaise


4 portioner


Ingredienser:

  • ca 600g mufflonrygg
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 - 2 1/2 kvistar rosmarin
  • rivet eller hackat skal av 1 citron
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Citronbulgur

  • 1 1/2 dl bulgur
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 msk konc grönsaksfond
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk olivolja

Morotsbearnaise

  • 4 morötter (à ca 100 g)
  • 5 - 6 färska dragonkvistar
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 75 g rumsvarmt smör
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Bulgur:Börja med citronbulgurn. Koka bulgurn i vatten och fond enligt anvisning på paketet. Rör ner olivolja, citronjuice och persilja. Sätt på lock och ställ åt sidan.
  • Putsa mufflonryggen. Bryn den runt om i en het stekpanna i smör och olja. Krydda med salt och peppar.
  • Sänk värmen och fortsätt steka tills innertemperaturen är 60–70°C (rosa–genomstekt).
  • Skala och finhacka vitlöken. Finhacka rosmarinbladen och blanda dem och vitlök med rivet eller hackat citronskal. Rulla köttet i »strösslet«. Låt den vila några minuter.
  • Bearnaise: Skala och skär morötter i cm– stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Repa färska dragonkvistar. Spara bladen och lägg stjälkarna i en liten kastrull. Häll på vitvinsvinäger. Låt koka ihop tills hälften av vinägern återstår. Ta bort kvistarna. Häll av morötterna och mixa till en helt slät puré med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt vinägern, dragonbladen och rumsvarmt smör i klickar. Mixa lite till. Smaka av med salt och peppar. Täck över så att den inte svalnar.
  • Skär mufflonryggen i skivor. Servera med citronbulgur och morotsbéarnaise.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards