Direktlänk till inlägg 5 februari 2015

Chili con carne med pimiento de padron

Av Carina Andersson - 5 februari 2015 19:45

  

Chili con carne med pimiento de padron


4 portioner


Ingredienser:


4port ris eller annat gryn


400 g älgfärs

Chili

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 410 g stora kokta vita bönor
  • 410 g kokta kidneybönor
  • 1 morot

Vitlökskräm

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 100 g små gröna paprikor (gärna Pimientos de Padrón)
  • 1 tsk olivolja
  • 4 små tortillabröd

Gör så här:

  • Chili con carne:Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka paprikan.
  • Bryn grönsakerna på hög värme i olivoljan i en stor gryta. Tillsätt kryddorna och fräs någon minut. Häll på tomaterna.Stek färsen. Låt koka ca 15 minuter.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Vitlökskräm: Skala och riv vitlöken och hacka persiljan. Blanda det med smetana. Smaka av med salt och peppar.
  • Chili con carne: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och riv moroten fint och vänd ner i chilin tillsammans med bönorna. Låt det koka upp.
  • Tillbehör: Stek pimientos i olivolja i en stekpanna, salta och peppra. Värm tortillabröden i en torr stekpanna på medelvärme.
  • Servera chili con carne med ris, vitlökskräm, tortillabröd och pimientos.

Lycka till

/Carina




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards